Címlapsztorik

Több OMV-benzinkút kifogyott az üzemanyagból: elkezdődött…?

Néhány OMV- töltőállomás a hatósági áras benzinből, másutt a drágább prémiumból, fogyott ki, ezért az autósok más kutakhoz mentek.

A Blikk írja:

Kollégánk vasárnap este egy fővárosi OMV-kúthoz beállva, a legtöbb pisztolyon az „üzemen kívül” felirattal találkozott.

Hirdetés

Az öt választható üzemanyagból csak kettőből lehetett tölteni: a sima gázolajból és prémium gázolajból, a benzin kifogyott.

Az RTL Híradója hétvégén már beszámolt róla, hogy több budapesti benzinkúton akadozott az ellátás. Van, ahol a drágább prémiumból, máshol a hatósági áras benzinből fogyott ki egy-egy OMV-állomás.

A benzinkutasok azt mondták, hiába várták a szállítmányt, nem érkezett meg.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón azt mondta, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet felelősen azt mondani,

hogy az ellátás száz százalékban biztosított, de a magyar embereknek nincs miért aggódniuk, hiszen ha kell, a stratégiai tartalék felhasználásával hónapokon, fél éven, vagy akár egy éven keresztül is elkerülhető a hiány.

A kormány az OMV-nek megnyitotta már a tartalékokat.

Azt hogy miért fogyott ki több benzinkútjuk is néhány üzemanyagfajtából, nem tudni pontosan. Az osztrák tulajdonú vállalat azért került nemrég nehéz helyzetbe,

mert schwechati finomítója egy baleset miatt hosszabb leállásra kényszerül, így a tartalékon kívül ők is csak a MOL-tól tudnak üzemanyagot vásárolni.

Mind az OMV-től, mind pedig a MOL-tól érdeklődtünk, meddig tarthat ez az átmeneti állapot,

Hirdetés

illetve hogyan készültek fel a nyári szezonban megnövekedett keresletre.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.