Egyéb

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában: világszerte zajlik valami furcsa

Sokak szerint valami megmagyarázhatatlan eseménysor zajlik országhatárokon átívelően.

A utahi sivatag és a romániai Fejedelemasszony halma után ezúttal Kaliforniában helyezett el valaki egy 3 méter magas fémoszlopot.

Hetek óta tartják lázban az internetezőket azok a furcsa fémoszlopok, amelyek a világ különböző pontjaira helyeztek ki, hogy azután nyomtalanul el is tüntessék őket.

Hirdetés

Az elsőt november 18-án találták meg az amerikai Utah államban, a Red Rock sivatagban, ám azt néhány nap múlva eltüntették. (Egy fotós azt is tudni véli, kik vitték el onnan.)

Egy nappal később viszont kirakott valaki egy másikat, méghozzá Romániában, a Karácsonkő melletti Fejedelemasszony halmán. Ez utóbbi nem ugyanolyan volt, mint az előző: a képek alapján egy lemezekből összeállított oszlop, nem pedig egy monolit.

Az sem “élt” sokáig, néhány nap múlva azt is elvitték, hogy aztán egy újabb helyen bukkanhasson fel: ezúttal Kaliforniában.

Az Atascadero News beszámolója szerint a nagyjából három méter magas fémoszlopra túrázók bukkantak rá december 2-án a Pine Mountain tetején.

Méretre és formára pontosan megegyezik azzal, amiket korábban a utah sivatagban és Romániában találtak, kinézetre pedig olyan, mint a legelső.

Egy fontos különbség azonban van a utahi és a kaliforniai monolit között: ez utóbbi nem volt rendesen beásva a földbe, így minden különösebb erőfeszítés nélkül meg lehetett dönteni.

Mint kiderült, a szerkezet nagyjából 91 kilogrammot nyom. Hogy honnan került elő és ki tette oda, nem tudni, de a túrázók szerint kedden még semmi nyoma nem volt.

A utah-i fémoszlop kapcsán a korábbi találgatások szerint az oszlopot újhullámos művészek készíthették, és valószínűleg a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi film szolgáltatta az alapot, mert abban is szerepel is egy hasonló tárgy.

Egyesek a 2011-ben elhunyt művész, John McCracken stílusát vélték felfedezni az oszlopot nézve.

Hirdetés

Az Insider szerint az elsőt valamikor 2015 augusztusa és 2016 októbere között helyezhették el, legalábbis erről árulkodnak a Google Earth műholdképei.

Az utóbbi kettő viszont korábban egész biztosan nem volt korábban ott, ahol fellelték.

Hogy ki és miért helyezhette el az oszlopokat, egyelőre nem tudni. Egyes találgatások szerint egy művész alkotása lehet, de egyelőre ezt sem sikerült bebizonyítani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.