Egyéb

Újabb részletek az óvodai kisbuszban felejtett Inezről: még mindig életveszélyben, mindenki imádkozzon!

😥8 órát töltött a pokoli forróságban, akár 50 fok felett a kisbuszban… El sem tudjuk képzelni, miket élhetett át…!😥

Felfoghatatlan, de nyolc órára az óvodabuszban felejtettek egy 4 éves kislányt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán.

A borzalmas emberi felelőtlenség miatt a kis Inez most az életéért küzd, a szülei pedig remegve imádkoznak érte, hogy egyetlen gyermekük megnyerje élete legnagyobb csatáját.

Hirdetés

A Tiszaderzsen élő gyermeket kedden reggel vették fel a 14-17 fő szállítására alkalmas buszra, hogy a tomajmonostorai oviba eljusson. Ilyen kis létszám mellett azt gondolná az ember, nem eshet baja senkinek, minden gyermekre jut figyelem.

Nem így történt, Inezt magára hagyták a buszon, senkinek sem tűnt fel a hiánya. Információink szerint már eszméletlen állapotban találtak rá.

apunk úgy tudja, a mentők legalább egy órát küzdöttek azért, hogy a kiszáradt, magatehetetlen kislány állapotát stabilizálják.

Az Országos Mentőszolgálat a történtekről azt írta:

„A mentők helyszíni ellátás után egy négyéves kislányt szállítottak életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel kórházba.”

– Inez jelenleg a debreceni kórházban, a gyermek intenzíven fekszik. A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták?

Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen

– nyilatkozták lapunknak elcsukló hangon a kislány szülei, Eszter és Zoltán, majd rohantak is vissza gyermekükhöz.

Az orvosok ugyanis szólították őket.

Hirdetés

A család egyik közeli barátja részletesen mesélt a történtekről.

A bezárt ajtó és elsötétített ablakok mögött esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van.

Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött – mesélte az ismerős.

Nem ez az első eset, hogy a buszsofőr hibázott:

Inez apukája pont két hete kapott egy telefont, hogy a kislány nem ment haza, a busz véletlenül Kunhegyesre vitte.

A nagymama ment érte kocsival – tette hozzá az ismerős.

Inez reggel fél nyolctól délután három óráig volt a buszban, s a sofőr talált rá, amikor indult volna vissza a gyerekekkel. Információink szerint a sofőr ellen eljárás indult.

„A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt hivatalból indított eljárást.

Az esemény körülményeinek értékelését követően a nyomozók egy 56 éves kunhegyesi lakost gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség egyéb információt nem ad”.

A kocsi belső hőmérséklete a napon megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig 62 fokot mérhetünk az autóban

– magyarázta a Blikknek korábban Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.