Címlapsztorik

Ukrajna üzent a magyaroknak: “Gondolkodjunk el azon, hogy Magyarország kinek az oldalán áll”

Egy magyar politikus szavai verték ki végleg a biztosítékot valamennyi ukránban.

Dúró Dóra nemrég egy orosz lapnak nyilatkozott úgy, hogy Magyarország nem lelkesedik azért, hogy Ukrajnát a NATO tagjai között lássa, különösen a Kárpátalján élő magyarok helyzete miatt.

Sőt, azt is megfogalmazta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést.

Hirdetés

Nemrég pedig Olena Kondratyuk, az ukrán parlament alelnöke is megszólalt az ügyben, aki egyenesen kijelentette, hogy Ukrajnának nincs szüksége Oroszország engedélyére a NATO-csatlakozáshoz!

“Dúró Dórát pedig, aki ezt a kijelentést tette, szeretném emlékeztetni, hogy Európa olyan hely, ahol a határokat és a szuverenitást tiszteletben tartják.

Az Európai Unió, amelynek Magyarország is tagja, politikai unió, amelynek egyik alapelve a szolidaritás.

És az utóbbi időben Magyarország gyakran megsértette ezt a szolidaritást.”

Így folytatja:

“…Ez újabb ok arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogy Magyarország kinek az oldalán áll. Oroszország pedig már korábban jelezte, a „különleges művelet” egyik célja pont Ukrajna NATO-ba való integrációjának megakadályozása.

A szakértők egyértelműen úgy látják, valószínűtlen, hogy Ukrajna blokkhoz való csatlakozásának pusztító következményei lennének”

– nyilatkozta a parlament alelnöke.

„Szeretném emlékeztetni a képviselő asszonyt az 1956-os történelmi eseményekre is, amikor a volt Szovjetunió diktatórikus rendszere eltiporta a demokrácia csíráit Magyarországon”

Hirdetés

– idézi Olena Kondratyuk bejegyzését az Index.

Ki mit gondol?

Van benne igazság, vagy az ukránok indokolatlanul kapták fel a vizet?

Tényleg több millió magyar álláspontja lenne ez?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!