Érdekes világ

Ukrajnát tényleg eladósította a Nyugat a háború leple alatt?

Lend-Lease act, avagy Joe Biden milliárd dolláros biznisze és Ukrajna teljes eladósítása?

Zelenszkij beleszaladt a nyugat kapitalista adósság alapú pénzrendszerének halálos ölelésébe?

Még a végén igaza lesz Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőnek?

Hirdetés

Ahogyan a kritikus24.hu is beszámolt a HírTV felvételei alapján Nógrádi György egy kulcsmondatot ejtett el arról, miről is szólhat a Nyugat egy részének valójában az orosz-ukrán háború.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő kijelentette ugyanis, hogy szerinte Ukrajna nem lesz még évtizedekig abban az állapotban, hogy képes legyen visszafizetni azt a támogatást, amit nyugatról, főleg a németektől és Amerikától kap.

Az USA felé való tartozás pedig kiemelkedő lehet a jövőjükre nézve.

Innentől kezdve ugyanis ha igaza van Nógrádinak, akkor akár megnyeri Ukrajna a háború, akár nem, valószínűleg megszűnik létezni.

Legalábbis abban az értelemben, hogy Ukrajna nem lesz független, befolyásmentes ország.

Ha az oroszok győznek, akkor orosz tartomány lesz, ha Ukrajna győz, akkor pedig nyugati, főleg amerikai gazdaságéi és üzleti érdekek mentén lesz kénytelen működni.

Már csak azért is, mert az USA a fegyveriparán keresztül Joe Biden milliárd dolláros bizniszt, egyfajta megállapodást kötött Zelenszkijjel.

Egy alapvetően szorult helyzetben lévő országot próbál a kezdetektől fogva megsegíteni a Nyugat és Amerika.

A nyugat, különösen ugyanis komolyan megéri az árát ennek a segítségnek, ám erről jóval kevesebb szó esik a köznyilvánosságban.

Hirdetés

Ukrajna ugyanis egy kölcsönbérleti szerződést kötött az USA-val.

Ezzel Ukrajna előtt megnyílt az USA fegyverarzenálja egy része, de “kölcsönből”.

A jogszabály értelmében Ukrajna eddig példanélküli mennyiségben kaphat fegyvereket az Egyesült Államoktól – tájékoztatott Ruszlan Sztefancsuk.

A kölcsönbérleti törvény (angolul Lend-Lease Act, teljes hivatalos nevén An Act to Promote the Defense of the United States azaz „Törvény az Egyesült Államok védelmének elősegítésére”) az Egyesült Államokban 1941. március 11-én hozott jogszabály, amely lehetővé tette az USA számára fegyverek, hadianyagok és más termékek szállítását szövetségeseinek, azonnali, vagy akár bármilyen ellentételezés nélkül, elsősorban Nagy-Britanniának, valamint a Szabad Francia Erőknek, a Kínai Köztársaságnak, majd később a Szovjetuniónak.

(Wikipédia)

Tulajdonképpen ha így értelmezzük, akkor bizonyos szempontból már érthető, hogy a háborúnak miért nincs még mindig vége, és miért nem akar senki leülni béketárgyalásokat folytatni.

Hiszen addig is fogy a lőszer, ropognak a fegyverek, Ukrajna pedig egy biztos adós a nyugat számára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.