Tudomány

Változás az iskolákban, szülők kizárva, új szabályok jönnek a tanulóknak, étkezési szabályok, házi karantén

Egyre terjed a koronavírus járvány, ez pedig azt eredményezte, hogy a szigorító intézkedések ismét napirenden vannak.

Noha az oktatási intézményeket egyelőre nem kellett bezárni, már volt korábban arról szó, hogy ez bekövetkezhet.

A kormánynak minden bizonnyal van B terve arra vonatkozóan, ha bedőlne az iskola, azaz a hagyományos tanítás, ez esetben ismét digitális oktatásra térnének át Maruzsa Zoltán államtitkár szerint.

Hirdetés

Most pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma adott ki egy részletes tájékoztatást a változásokról.

A friss verzió szerint:

Az általános és középiskolákban a délutáni (nem tanórai) iskolai sportfoglalkozásokat és sportköröket, valamint az iskolai kórusok és énekkarok próbáit átmenetileg javasolják felfüggeszteni.

Az őszi úszásoktatásokat fel kell függeszteni a köznevelési intézményekben, és tavaszra vagy későbbi évfolyamokra kell átütemezni.

Szülő és más kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, vagy kifejezetten a szülőknek szervezett programon való részvétel miatt, mint például a szülői értekezlet…

Az Emmi azt is előírta, hogy bármilyen betegség után csak a háziorvos vagy a kezelőorvos igazolásával, esetleg kórházi zárójelentéssel lehet újra visszamenni az intézménybe.

Ez a szabály a tanulókra és a tanárokra is vonatkozik. Hatósági házi karantén esetén pedig a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

Az iskolai étkezésre vonatkozó szabályokat is bővítették.

A minisztérium azt kéri, hogy az iskolák igyekezzenek megszervezni a szakaszos, időben elkülönített osztályonkénti ebédeltetést, vagy lehetőség szerint a térbeni elkülönítést.

Hirdetés

Ha erre nincsen lehetőség, akkor engedélyezhető az étkezés a saját osztályteremben.

Az intézkedési tervet kiegészítették azzal is, hogy koronavírus-érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

Szerintetek vajon meddig tarthatók fenn ezek az állapotok?

lesznek még ennél is durvább szigorítások?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.