CímlapsztorikÉrdekes világ

“Várkonyi Andrea veszélyes Orbán Viktorra, a miniszterelnök nem aludhat tőle nyugodtan”

Nem akárki állítja!

A Jobbik korábbi elnöke, Vona Gábor véleménycikket írt Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea kapcsolatáról az Indexen.

A volt politikus szerint Várkonyi Andrea az Orbán-rendszer leggyengébb pontja, liberális barátai miatt bármikor szembe fordíthatja Mészáros Lőrincet Orbánnal

Hirdetés

– írja a korábbi politikus abban a cikkben, amely gyorsan eltűnt a portál címlapjáról.

Szerelmesek

Vona Gábor alaptézise, hogy Várkonyi és Mészáros lehet, hogy tényleg szerelmesek egymásba és lila ködben élnek. Aztán arról is ír, hogy Mészáros nagyobbat nyert a házassággal, mert értelmiségi lehet, ez pedig egy felcsúti gázszerelő számára nagy előrelépés. Várkonyi szerinte mindössze annyit nyert, hogy sokkal több pénze van, mint korábban.

Várkonyi Andrea veszélyes Orbánra

A Jobbik korábbi elnöke nem titkolja véleményét. Szerinte Várkonyi Andrea nagyobb veszélyt jelent a NER-re, vagyis Orbán rendszerére, mint az Európai Unió, Brüsszel támadásai és a komplett ellenzéki összefogás együttvéve.

Liberális lehet Várkonyi?

Vona elmagyarázza miért gondolja így: „Várkonyi, akit eddig semmi sem kötött a jobboldalhoz, ellenben korábbi baráti hálózata által erősen kapcsolódik a balliberálishoz, most a keresztény-konzervatív kurzus olyan mélységeibe láthat és fülelhet bele, ami eddig csak a legkipróbáltabb harcostársak privilégiuma volt.”

– írja Vona, majd így folytatja:

Mi lesz ha tönkremegy a Várkonyi-Mészáros házasság?

„Mi van, ha ez a házasság is tönkremegy? Mi van, ha a turbékolást toporzékolás váltja fel? Márpedig ennek a valószínűsége statisztikailag igen magas. Mit összeszenvedett a NER a maga Marie Antoinette-jeivel az elmúlt években?

Amikor vezető döntéshozók feleségeinek celebkedése és arcpirító rongyrázása miatt kényszerült magyarázkodni vagy szégyenkezni? Mi lesz, ha egy ezeknél százszor okosabb (és ravaszabb) Várkonyi Andreát kellene majd elhallgattatni?” – teszi fel a kérdést a Jobbi korábbi elnöke.

Pénzügyi bizalmas

Vona Gábor arról is ír, hogy „a Simicska Lajossal történt viharos szakítás után Orbán Viktor a lehető legszűkebbre szorította a pénzügyi bizalmas kérdését.

Szülőfalujából választott egy olyan embert, aki soha az életben nem fordulna szembe vele. Egyrészt a régi kapcsolat, másrészt a konfliktuskerülő karakter, harmadrészt a képességbeli szakadék okán.

Hirdetés

Kaszakulcs

A miniszterelnök végre nyugodtan aludhatott a kasszakulcs szempontjából. Egészen mostanáig.

Ebbe a hűségből és lojalitásból font bunkerbe robbant be most be egy kívülálló nő, okozva ezzel hatalmas fejfájást Orbánnak.” – fejtette ki véleményét Várkonyi Andreáról Vona Gábor.

Megváltoztatja Várkonyi Mészáros Lőrincet?

A korábbi pártelnök így folytatja: „A Várkonyi Andrea jelentette kockázathoz szorosan kapcsolódik a következő érdekes szempont. Mi van, ha nem is ő, hanem maga Mészáros Lőrinc változik meg?

Miért gondoljuk azt, hogy a milliárdos mindig is az a kedves, hebegő és ártalmatlan figura marad, akiben Orbán meglátta az ideális pénztárost? Lehet, hogy egy erős és okos nő mellett majd Lőrinc is szárnyalni kezd.”

– írja Vona, majd így folytatja:

Várkonyi túlságosan kiismerheti magát

„Mutasd meg a barátaid, és megmondom, ki vagy! Mutasd meg a párodat, és megmondom, ki leszel!

Orbán Viktor helyében nemcsak attól tartanék, hogy a messziről jött Várkonyi Andrea esetleg túlságosan is kiismeri magát a birodalmában, hanem attól is, hogy a gondozó, akire ezt a birodalmat bízta, önálló életre kel.

Ráadásul ez a két folyamat egymást erősítve össze is kapcsolódhat.”

– írja a Jobbik korábbi elnöke az Index címlapról gyorsan lekerült véleménycikkében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.