CímlapsztorikTech-Kütyük

Vége, napokon belül fizetős lesz a Facebook: ideje felkötni a gatyát havi 4300 Forintért?

Fontos információt közölt Mark Zuckeberg. Lezárulhat egy korszak?

Ennyi, vége, lezárult egy nagy korszak és egy teljeen új fog elkezdődni a Facebook, egész pontosan az anyacég, a Meta életében.

Ez pedig még a felhasználókat is érintheti, mivel ma szinte mindenki jelen van a közösségi oldalon.

Hirdetés

De miről is van szó?

Zuckerberg valóban fizetőssé teszi a Facebookot? Nos igen, de nem úgy, mielőtt még mindenki szívbajt kapna, bár a változás így is mérföldkő és előre vetítheti a jövőben a még durvább dolgokat.

A Meta a fizetős, ellenőrzött profilok bevezetését teszteli az Instagramon és a Facebookon. A verifikált profilokért havi 11,99 dollárt (4300 forintot) kell fizetni az interneten és havi 14,99 dollárt (5400 forintot) mobilon.

Az Instagramon Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette, hogy a „Meta Verified” fiók a felhasználók számára ellenőrzött jelvényt, nagyobb láthatóságot biztosít a platformokon, kiemelt ügyfélszolgálatot és egyebeket.

A funkciót ezen a héten Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és „hamarosan” további országokba is megérkezik

− írta meg a The Verge.

Ezen a héten kezdjük bevezetni a Meta Verifiedot − egy olyan előfizetéses szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy hivatalos igazolvánnyal hitelesítsd a fiókodat, kék jelvényt kapj, és extra védelmet a magukat neked kiadni akaró fiókokkal szemben, valamint közvetlen hozzáférést az ügyfélszolgálathoz.

Ez az új funkció a hitelesség és a biztonság növeléséről szól szolgáltatásainkban

– írta Zuckerberg.

Hirdetés

Ijesztő tendencia: minden fizetős lesz?

Nehéz figyelmen kívül hagyni a párhuzamot a Meta Verified és a Twitter Blue között, amely utóbbit Musk hónapokkal ezelőtt indította újra.

A tendencia világos.

A minőségi, hitelesített profilért és a biztonságért fizetni.

Azonban egyesek szerint ijesztő az egész mert többek között a Citromail si bejelentette, hogy fizetőssé válik és aki nem fizet elő annak törlik a fiókját.

Ha minden tech cég ebbe az irányba kezd elmozdulni, akkor idővel beléphetünk egy olyan korszakba, amikor valóban akár mindenkinek fizetnie kellhet majd a jövőben azért hogy jelen van a Facebookon, elvégre ez egy szolgáltatás, így sajnos minden joguk meglesz a lépésre a jövőben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!