CímlapsztorikÉrdekes világ

Veszélyben a Föld? EZ OKOZHATTA A TELEFONVONALAK ÉS A NET AKADOZÁSÁT a napokban

A NASA ELŐRE FIGYELMEZTETETT, jön a világvége?!

Az elmúlt héten óriási hír volt az, hogy a telefonok és az egyéb hálózatok váratlanul megálltak nem üzemeltek megfelelően.

Azóta fény derült a hiba technikai okára, amit a tudomány is megmagyarázott.

Hirdetés

A magyarázat azonban egészen aggasztó, mert akár egy közelgő vilgávége előrejelzése is lehet…

Az elmúlt hat év legerősebb napkitörését észlelték ugyanis a tudósok szilveszterkor, ami azt követően az első kedden érte el bolygónkat. Egy napkitörés képes megzavarni a műholdakat és az elektromos hálózatokat is. Akár ez is állhatott a keddi országos technikai zűrzavar mögött.

A Vodafone és a Magyar Telekom szolgáltatásai is akadoztak vagy teljesen szüneteltek. Sokaknál az internet sem működött és nem volt fogható a TV adás sem.

A szakemberek folyamatosan dolgoztak a hiba elhárításán, így a legtöbb helyen szép lassan helyreállt. Az viszont, hogy mi okozhatta az áramszünetet kérdéses volt, egészen mostanáig.

Mostanra bebizonyosodott, hogy az erős napkitörés hatása, és egyes tudósok attól tartanak, hjogy ez még csak a kezdet…

2024-ben és 2025-ben végzetes erejű napkitörés találhatja telibe a Földet?

A napkitörés ugyanis köztudottan kommunikációs problémákat és áramkimaradásokat okozhat, de bezavarhat a műholdak működésébe is, így hatással van az internetre és egyéb szolgáltatásokra is.

Egy, a NASA által bemutatott új tanulmány fontos figyelmeztetést tartalmaz az újévre vonatkozólag: a tanulmány szerint 2024 elején napviharok érhetik el bolygónkat, ezzel akár megzavarva minden hálózatot és műholdat a Föld körül

– írta meg a Daily Mail.

A szakemberek korábban azt nyilatkozták, hogy az adatok szerint a 2024-ben érkező napkitörés rendkívül erősnek ígérkezik, és akár egyes hálózati rendszerek teljes összeomlását, valamint csaknem bolygószintű áramszünetet okozhatnak.

Hirdetés

A NASA szerint pedig jobb, ha ehhez hozzászokunk, ugyanis a jelenlegi naptevékenység összhangban van azokkal az előrejelzésekkel, amelyek szerint a Nap továbbra is különösen aktív lesz a 11 éves ciklusának előrehaladtával

– írta meg a ma.hu, hangsúlyozva, hogy a napmaximum közeledtével az év során több kitörés, CME és az azt követő geomágneses vihar várható.

Az elit már titokban készül rá?

A NASA szerint nagyon fontos nyomon követni a Nap tevékenységét, mert időnként kiszámíthatatlanul viselkedik, szélsőséges esetekben pedig akár az életünk is veszélybe kerülhet.

Ezzel kapcsolatban terjedtek el a neten különféle konteók, miszerint az elit már készül egy lehetséges, végzetes erejű Napkitörésre, ami nem is lehetetlen, hogy bekövetkezzen a fentiekből adódóan.

A pletykák szerint többek között ezért építtet gőzerővel földalatti luxus óvóhelyet magának mark Zuckerberg, a Facebook alapítója is.

Ám mindezek egyelőre inkább csak pletykák, ijesztő konteók maradnak, nem valószínű, hogy az elit bármilyen nem hivatalos előrejelzés birtokában lenne.

A legegyszerűbb magyarázat ugyanis a túlzott óvatosság és a világvége várás, az úgynevezett “prepper” trend népszérűsödésén alapulhat.

Azt ugyanakkor a NASA és más szakértők is elismerték, hogy bármikor visszabombázhatja a civilizációnkat akár a kőkorszakba egy nagyobb erejű napkitörés, ha pont a Föld felé irányul.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!