MisztikumTudomány

Világszerte ismeretlen mélytengeri szörnyeket mos partra a víz? Cthulhu tényleg létezhet?

Döbbenetes teóriával álltak elő a tudósok.

Egyre biztosabb, hogy az óceánjaink mélyét és annak élővilágát semennyire sem ismerjük.

Annál is inkább, mert világszerte egyre több esetben számolnak be olyan partra mosott élőlényekről, melyeket nem láttak korábban.

Hirdetés

Persze ezek egy részéről kiderül aztán, hogy csak valamiféle bálna vagy cápatetem, de egy bizonyos százalékról soha nem bizonyosodik be, hogy micsoda is valójában.

Ráadásul az egyre többször megejtett mélytengeri expedíciók is azt mutatják, hogy a mélyben teljesen ismeretlen lények élhetnek.

Egy párhuzamos evolúció zajlott le odalent a mélyben.

Sokatmondó az is, hogy egy korábban több min65 millió évvel ezelőtt kihalt halfajtát Bojtosúszójú hal is megtaláltak már Afrika parjaitól nem messze.

Így elméletbe egy kis túlzással akár mélytengeri dinoszauruszok, Plesisosaurusok is élhetnek a mélyben anélkül, hogy eddig az ember a nyomukra akadhatott volna.

Cthulhu létezik?

Cthulhu egy fiktív űrbéli lény, mely először H.P. Lovecraft 1926-ban írt, „Cthulhu hívása” című novellájában jelent meg, melyet 1928-ban adtak ki a Weird Tales c. amerikai filléres magazinban.

Cthulhu a Nagy Öregek egyik központi alakja. Szörnyűséges kinézetéről, hatalmas termetéről, valamint az általa keltett rettegésről ismert. Cthulhu több sci-fi és fantáziaműben szerepel mint a végső borzalom és gonosz megtestesítése.

A valóságban ez a lény tehát soha nem létezett, noha egyes nyitottabb elmék és az ufós körök úgy gondolják, hogy egy hozzá nagyon hasonló, biológiai értelemben is megtestesülő lény akár valóban ott rejtőzhet az óceánjaink legmélyén.

Vagy akár a Mariana-árok üregeiben?

Hirdetés

A kérdés költői, egyelőre nem fedeztek fel Cthulhu-hoz hasonló bestiát az óceánokba, és kicsi a valószínűsége, hogy valaha hasonló előkerül, de az ördög nem alszik.

Figyelem a kép illusztráció!

Ismeretlen, földönkívüli fajok az óceán mélyén?

A Föld utolsó nagy felfedezetlen fehér foltja a mélytenger fény nélküli, örök sötétségbe burkolózó titokzatos világa. A világhírű tengerkutató, a Titanic roncsait felfedező Robert D. Ballard találó szavaival élve, sokkal jobban ismerjük a Hold túlsó oldalát, mint a világóceán mélységeit.

A mélytenger rendkívül barátságtalan környezeti körülményei, a teljes fénynélküliség, a fagyponthoz közeli hőmérséklet és a rettenetes nyomás különleges alkalmazkodást követel meg a „Nap nélküli világ” lakóitól.

Logikus lenne úgy vélekedni, hogy ez a kegyetlen környezet alkalmatlan az élet számára, de a valóság merőben más:

A feneketlen és sötét mélységek rengeteg létformának adnak otthont.

A mélységek birodalma azonban nemcsak a környezeti feltételei, hanem a lakói miatt is összehasonlíthatatlan a felszíni világgal, ugyanis ezek legkevésbé sem a “cuki” kategóriába tartozó állatok, hanem zömükben a sci-fi filmek világát megidéző bizarr kreatúrák.

Elég megnézni a méyltengeri részekről felhozott lényeket, melyek valóban már úgy néznek ki, mintha nem is a füldi élővilág részei lennének.

És ezek még csak azok a fajok, amikről a tudomány által tudunk…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.