CímlapsztorikÉrdekes világ

Zacher Gábor megszólalt a kötelező maszkviselésről és a járvány elmaradásáról

Mindenkihez nagyon fontos mondandót intézett! Emberek, ez tényleg csak rajtunk fog múlni!

A hatvani kórház sürgősségi orvosa szerint nagyon fontos lenne az ingyenes tesztelés, erre pénz is lenne, és emberi erőforrást is lehetne rá átcsoportosítani.

Úgy látja, jelenleg az intenzív osztályokon előfordulnak fiatalabbak is, viszont akik megkapták az oltást, sokkal könnyebben átvészelik a koronavírus-fertőzést.

Hirdetés

Zacher Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy az elmúlt napokban leginkább mentőzött, azt látja, hogy egyre több koronavírusos beteg van.

Kollégáival beszélve azt látja, „telnek szépen az osztályok” – fogalmazott.

Szerinte túlnyomórészt oltatlanok kerülnek súlyos állapotban kórházba, de tegnap volt egy két oltást megkapott beteg, akit szintén lélegeztetve kellett kórházba szállítani.

Reméljük, hogy az emberek észhez térnek, és felveszik az oltást”

– fogalmazott az orvos, aki szerint az oltás beadása nem jelenti azt, hogy a beadás pillanatában védett lesz valaki, a védettség kialakulásához ugyanis idő kell.

Szerinte a maszk fontos dolog, ugyanis megszűri azt, amit ki- és azt is, amit belélegzünk.

Hangsúlyozta, hogy korrekt kommunikációra lenne szükség, ahol elmagyarázzák, miért jó pontosan a maszk, ezzel többeket meg lehetne győzni.

Szerinte jó eséllyel idén is elmarad az influenzajárvány, ha kötelező lesz a maszkviselés, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy már felvehető az influenza elleni védőoltás is.

Zacher Gábor hangsúlyozta, a tesztelés fontos lenne, előfordul ugyanis, hogy valaki tünetek nélkül átesik a fertőzésen, viszont átadhatja a betegséget.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.