CímlapsztorikÉrdekes világ

Zelenszkij ismét durván beszólt Orbánnak: Moszkva felé félúton elhagyta az őszinteségét

„Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nem csak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz”

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szombati videós bejelentkezésében.

Az ukrán államfő arról beszélt, hogy nem kértek ők semmi különöset Budapesttől, de még azt se kapták meg, amit másoktól igen.

Hirdetés

Sem a védelemhez szükséges segítséget nem engedték át az országukon, sem semmilyen egyéb erőfeszítését nem látták annak, hogy a magyar kormány szeretne véget vetni a háborúnak. Miért van ez?

– kérdezi Zelenszkij.

Egész Európa azt szeretné, ha a háború véget érne, ha a harctér nem kerülne át Mariupolból Budapestre, vagy Harkivból Krakkóba, esetleg Csernyihivből Vilniusba.

És ezzel a törekvéssel áll szemben a magyar kormány. Az ukrán nép támogatja a magyar népet, hozzájuk hasonlóan értékeljük a békét és a szabadságot.

A politikusok jönnek, mennek, de az igazság itt marad. „És én erről beszélek, az igazságról. Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról.

Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy ez a háború egész Európát fenyegeti.

Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból. Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé

– mondta az ukrán elnök.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.