CímlapsztorikEgészségünkTudomány

100 évnél is tovább élnek az Ábrahám titkát ismerő hegyi pásztorok

A tudomány sokáig nem tudta megmagyarázni kivételes állapotukat, most rájöhettek a titkukra.

Rájöhettek a tudósok valamire, ami 100 évnél is magasabb életkort biztosít a hegyi pásztoroknak.

Ha beigazolódik az elméletük, akkor jelentősen meg lehetne emelni az emberek átlagéletkorát a Földön.

Hirdetés

A bibliai Ábrahám próféta is állítólag ennek a titoknak köszönhette hosszú életét.

Állítólag a 174 évesen hunyt el, tehát kivételesen hosszú életet élt. Az ókori görög orvos, Hippokratész azt vallotta: „a halál a beleinkben lakozik”.

A történelem során arra jöttek rá az emberek, hogy ha a friss tejet megfelelő hőmérsékleten tartják, akkor egy idő után megsavanyodik és tartósabb lesz.

Felismerték, hogy az így kapott tejtermék jót tesz a szervezetnek. Ilyenkor ugyanis a baktériumok a tejcukrot tejsavvá alakítják, vagyis fermentálják a tejet.

Ha a jó bacilusok dolgoztak, akkor finom volt a végtermék és megitták, ha a rossz, akkor kiöntötték, mert tudták, hogy a tejelő jószág beteg vagy legyengült volt.

Annak idején a párizsi Pasteur Intézetben dolgozó Ilja Iljics Mecsnyikov megfigyelte, hogy a bolgár Rodope hegységben élő pásztorok sokszor 100 évnél is tovább élnek, és titkuk az elfogyasztott ételekben rejlik.

Sok joghurtot fogyasztottak, amelyet Mecsnyikov kutatni kezdett, és rájött, hogy a benne lévő baktériumok jótékony hatást gyakorolnak a szervezetükre, sőt, a tejsavbacilusok elpusztítják a bélben lévő mérgező anyagokat.

A XX. században egyre népszerűbb lett világszerte a joghurt.

Eleinte csak patikákban árulták, majd az élelmiszerboltokban is. Manapság sokszor gyümölcsöket kevernek hozzá, így még kellemesebb az íze.

Hirdetés

Azonban ne csapjuk be önmagunkat!

A tudósok friss eredményei azt mutatják, hogy a bolti, nagyipari joghurtok messze nem adnak olyan egészségügyi hatásokat, mint a klasszikus, hegyi pásztorok által fogyasztott joghurt.

Csakis a natúr, klasszikus, hozzáadott cukrokat nem tartalmazó, TERMÉSZETES eredetű joghurt képes növelni az emberi életkort!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.