CímlapsztorikMisztikum

12 ezer éves földönkívüli templom adja fel a leckét a régészeknek, a mai napig nincs megfejtésük

10 bizonyíték van arról, hogy nem ember alkotta építményről van szó. Mégsem merik kimondani a nyilvánvalót?

Az egyik legősibb, legrejtélyesebb eredetű templomról van szó, mellyel kapcsolatban többször felmerült már a földönkívüli eredet,.

A régészeket évtizedek óta lázban tartja, sokan ugyanis földönkívüli eredetűnek tartják, mivel elemei egymáséba illeszthetőek, és messze meghaladják az adott kor technológiáját.

Hirdetés

Összeszedtünk 10 tényt, mely bizonyíthatja ezt az idegen eredetet.

A pumapunku köveinek nagy része egymásba illik, mint valami ősi lego készlet. A köveket a lézerek precizitásával munkálták meg, ami által olyan szorosan illeszkednek egymáshoz, mint egy kirakós darabjai.

A kövek olyan tökéletes derékszögben vannak megvágva, hogy az előállításukhoz minimum egy 19. századi technológiai tudás lett volna szükséges… azonban a jelek szerint ezek a kövek 12.000 évesek.

A legbizarrabb elmélet szerint a Pumapunku egy óriási felhőkarcoló romja, pontosabban elemeinek gyűjtőhelye lehet. Egyesek úgy emlegetik, mint a Bábel tornyának maradványait.

Egymásba kapcsolódnak az elemei. Ez részben visszavezet az előző érdekességre is. A H-blokkok ugyanis egymásba illeszthetőek, épp úgy, mint ahogyan a mai modern lego darabkák. Egymással összekapcsolva, aztán egymás tetejére pakolva egy nagyon magas és a magasságához képest masszív épületet lehetett volna létrehozni. Ha ez így van, nem tudni mi célt szolgált volna a felhőkarcoló.

Ősi sírkamra lehet a Pumapunku alatt. Kutatók a helyszínen több ízben érzékeltek valamit földradar segítségével.

Ez feltehetően egy olyan a mélyben fekvő sír, melynek köze lehet a Pumapunku rejtélyéhez, azonban a sírt eddig még nem lelték meg.

A “H” blokkok olyan simára vannak csiszolva, hogy a korhoz képest teljesen egyedülállóak voltak akkoriban, amikor készültek. Ez szintén felveti az eredetüknek a rejtélyét.

Egyes teóriák – és egy szájhagyomány útján fennmaradt mendemonda – szerint a Pumapunku építői nem egyszerű emberek voltak, és képesek voltak hanghullámok segítségével lebegtetni a több tonnás köveket.

Hirdetés

Pumaunku egyik legnagyobb rejtélye az, hogy hogyan voltak képesek ekkora távolságokat megtenni a kövekkel. Ugyanis a Pumapunku eredeti helyéről mintegy 90 km-re is találtak ilyen megmunkált, “vágott” köveket. Ráadásul ehhez a távhoz a Titicaca-tavon is keresztül kellett volna vágniuk a készítőknek.

A “H” blokkoknak hívott összeillesztett kövek között vannak olyan összeillesztések, melyek annyira pontosak, hogy egy papírlapot sem voltak képesek a tudósok és régészek besuvasztani a kövek közé. Ez elképesztően fejlett technológiára vall.

Egyes elméletek szerint a helyszín valamiféle gyár lehetett, ahol ezeket a hatalmas blokkokat, egymásba illeszthető darabokat hozták létre, majd szállították el más helyekre.

A Pumapunku rejtélye még ma is megválaszolatlan. Emberek építették? Ha igen, akkor idegen technológiával?

Ha pedig nem, akkor talán maguk az ősi idegenek voltak?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.