Misztikum

200 millió éves cipőtalpat találtak: ellentmond az emberi evolúciónak

A régésztársadalom nem ismeri ehhez fogható leletet. Időutazók nyoma, vagy az előző emberiség “lenyomata”?

Egy titokzatos “lenyomat” története

Dr. W.H. Ballou emlékezett vissza a titokzatos kődarab megtalálására, ami aztán alaposan feladta a leckét mindenki számára.

Senki sem tudta ugyanis térben és időben elhelyezni a furcsa régészeti lenyomatot, mely leginkább egy cipőtalpra hasonlított, és egyesek szent meggyőződése, hogy az is volt.

Hirdetés

“Nemrégiben, miközben a nevadai kövületeket vizsgáltam, kísérőm, John T. Reid a tekintélyes bányamérnök és geológus hirtelen megállt, és csodálkozva meredt egy kőre, ami a lába előtt feküdt” – emlékezett vissza.

Az első vizsgálatoknál már rengeteg minden kiderült az állítólagos cipőtalpról.

Az előző emberiség “lábnyoma”?

Az első része hiányzott, de legalább a kétharmadának megvolt a rajzolata, és e körvonal mentén jól kirajzólódóan cérnavarrás futott, amely a talpat és a felsőrészt tarthatta össze.

Egy másik varrásvonal is volt rajta, valamint középen, ahol a lábnak kellett nyugodnia – hogy a tárgy még inkább cipőtalp legyen -, egy bemélyedés volt.

Pontosan úgy, mint amikor az ember sarokcsontja dörzsöli és elkoptatja a cipőtalp anyagát.

Senki sem tudja, mi hagyta hátra az utókornak

A legalább Triász korszakból származó gumis cipőtalp lenyomat rejtélyét azóta sem fejtette meg senki. Szinte bizonyos, hogy egy cipő lenyomata látható rajta, ezt többen is megerősítették, akik megvizsgálták a leletet.

Ugyanakkor lehetséges, hogy csak valamilyen geológiai folyamat véletlenszerűen játszott szerepet a furcsa lenyomat kialakulásában, igaz azt elismerték, hogy erre nekik sincs semmiféle bizonyítékuk.

Március 19-én még a New York Times is egy nagy oldalas cikkben számolt b be a felfedezésről, melyben a tudósok azt állították, hogy a vizsgálatok alapján, ha valóban lenyomatról van szó, akkor egy 12 éves kisfiú cipőtalpának lenyomata lehet, méghozzá a jobb lábán lévő cipőé.

Talán egy időutazó?

Egy mindent eldöntő mikroszkópos vizsgálatot végeztek el a cipőlenyomaton, melyet a Rockefeller Intézetben vezényeltek le.

Hirdetés

A tudósok a mikroszkópos felvételen egyértelműen megállapították, hogy nem geológiai folyamatok hozták létre a mintát, tehát ez valóban valamiféle lenyomat lehet.

Ekkor merült fel először az, hogy talán nem más, mint egy időutazó múltbéli nyoma.

Vagyis valaki a jövőből meghagyta a lábnyomát, majd az megkövesedett, és fennmaradt 200 millió éven át.

Azóta is vita tárgya

Senki sem tudott egyértelmű választ adni a leletre, és arra, hogy mi hozhatta létre.

Ha valóban mégis geológiai eredetű, akkor az egy olyan folyamat eredménye, ami egyedülálló volt, ugyanis találniuk kellett volna a tudósoknak azóta ehhez foghatót.

Ha ez a lelet valódi, mint ahogyan nagyon sokan hiszik és állítják, akkor az alapjaiban változtathatja meg az emberi történelmet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.