Címlapsztorik

2019 előtt is megfertőződtek koronavírussal: óriási bomba robbant, ilyen nincs!

Nagyon durva dolog derült ki…! Az egész világ “átverve”?

Cell tudományos folyóiratban megjelent tanulmányt idéz, amely kimutatta, hogy vannak emberek, akiknek vannak keresztreaktív antitestek a szervezetükben, és voltak is már a járvány kialakulásának elején…

Ez a tanulmánykavart most nagy port, mert ez mutatta meg: valójában már a járvány elején voltak emberek, akiknek a szervezetében voltak antitestek…

Hirdetés

De mit is jelent ez?

A koronavírus jelen volt már a kitörése előtt a populációban?

Végig átvertek mindenkit?

A teljes igazságnak jártunk utána.

A Pennsylvaniai Egyetem kutatói a járvány előtti mintákat vizsgáltak, és 431 mintából próbálták meg kimutatni a koronavírusokra adott antitesteket. Ezután 251 olyan ember korábbi mintáit vizsgálták meg, akik később koronavírus-pozitív PCR-eket adtak.

Ezután kórházba került betegeknél nézték meg a korábbi koronavírus-fertőzésre és a SARS-CoV-2-re adott antitestválaszt. Az eredmények azt mutatták, hogy a minták nagyjából 20 százalékában találhatók keresztreaktív nem neutralizáló antitestek.

Igen, antitestek…!

Ezek azonban nem nyújtanak kellő védelmet a jelenlegi koronavírus ellen.

Az igazság az, hogy már 20 ezer évvel ezelőtt is volt koronavírus járvány, és az emberiséget időről-időre megpróbálta megtizedelni ez a veszedelem.

Hirdetés

Mégis sokak véleménye az, hogy a kimondottnál is nagyobb feneket és médiapánikot keltettek neki, hogy a járvány leple mögé bújva bizonyos politikai, gazdasági folyamatokat lendítsenek előre.

Olyan dolgokat, amiket “béke időben” nem lehetett volna keresztülverni a társadalmon.

A kutatás során találtak egyfajta keresztreaktív neutralizáló antitestet is, azaz olyat, ami mind a korábbi koronavírus-fertőzésnél, mind az új koronavírus esetében védettséget adhat – legalább is bizonyos szintig.

„Való igaz, hogy egy-egy specifikus antitest azért azonosítható, ami kecsegtet némi univerzális védelemmel, ám normál behatásnál több ezerféle vagy még több keletkezik, így nehéz kimazsolázni az ígéreteseket”

– írja Kemenesi Gábor virológus.

Bár ez tudományos szemmel ígéretes, azért nem jelenti azt, hogy egy korábbi koronavírus-fertőzés konkrétan védelmet nyújtana a SARS-CoV-2 ellen – azt viszont mindenképpen, hogy érdemes ebben a témában is vizsgálódni.

Vagyis a konklúzió az, hogy továbbra is nagy a homály koronavírus fronton.

Az igazság a pontos eredetéről talán soha ne derül ki, csak ha már meghalt mindenki, akinek érdekében áll ezt elhallgatni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!