Tudomány

2035: az emberiség Marsra szállása – megvan a végső dátum, a NASA készülődik

Jim Bridenstine, a NASA igazgatója a lehetséges misszió megvalósításáról beszélt, bemutatták az Artemis projekt űrruháit is.

Belátható időn belül megtörténhet az emberiség következő mérföldköve, mely interplanetáris fajjá tehet minket.

Ehhez fogható esemény legutóbb csak a Holdra szállás volt: éppen ezért gondos előkészítés zajlik az első emberes Mars misszióval kapcsolatban, emellett óriási a várakozás.

Hirdetés

2035-ben minden megváltozhat

Nemrég Jim Birdenstine, a NASA igazgatója beszélt arról, hogy hivatalosan is tervbe van véve az első emberes Mars utazás.

Ráadásul egy dátumot is belengetett: szerinte 2035-re minden jelenleg még problémás kérdést megoldhatatlanak azzal kapcsolatban, hogy biztonságos legyen az oda és visszaút is.

Bridenstine hozzátette, a Holdra szállás tapasztalataival a Mars elérése is közelebb kerülhet.

Az Artemis-program alapján a Holdra már 2024-ben ismét emberek érkezhetnek, 2028-ra pedig stabil jelenlétet biztosíthatnak az égitesten.

Bridenstine úgy véli, megfelelő költségvetéssel és nemzetközi összefogással már 2035-ben megvalósulhatna a Marsra szállás.

Az Artemis program lehet az ugródeszka a Marsra

A NASA képviselői a közelmúltban vettek részt egy kongresszusi meghallgatáson, ahol az Artemis-program költségvetése volt a téma.

A megbeszélésen többen kritikával illették a tervet, mert azt túl drágának találták.

Ennek ellenére az Artemis programot tartja mindenki egyfajta kötelező és megkerülhetetlen ugródeszkának.

Ha ugyanis 2024-ben jól szerepelnek az Artemis program eszközei és űrruhái, akkor az előre lendítheti a Mars utazás tervét is.

Hirdetés

Életet találhatnak a Marson

Mindenki azért ennyire kíváncsi és izgatott a Marssal kapcsolatban, mert sokan úgy vélik, hogy még most is van rajta élet, ám a Marson bóklászó szondák ezt nem tudják megállapítani egyértelműen.

Az emberi erő és leleményesség néhány nap alatt végső választ adna a kérdésre, ugyanis az emberi legénység fúrásokat tudna végezni, akár több tíz méter mély fúrásokat, emellett számos mintát tudnának begyűjteni.

Ha életet fedeznének fel a Marson, az az emberiség interplanetáris fajjá válása mellett a kozmoszban betöltött szerepünkről is mindent megváltoztatna.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!