CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

4 gyógyító mantra az immunrendszer és a létfontosságú szervek erősítésére

Ismertek a hindu, valamint a buddhista rendszerek 5 elemhez és csakrákhoz rendelt bidzsa-mantrái. A szanszkrit nyelv fény-nyelv, ezért maghangjai, szavai (rezgésképletei) együtt rezegnek az univerzális tudattal.

Megmutatjuk, hogyan erősíthető vele az immunrendszered!

Az AUM az ősmag, az őshang, az első rezgés. A bidzsák és mantrák forrása, a hangok kútfeje. Minden hang szelleme. A fényt sugárzó központi hang. A szívből feltörő, a nyelven táncot járó. AUM.

Hirdetés

A nyelv ősszavakból nőtt ki, az ősszavak szó-magokból (bidzsa), a szó-magok AUM-ból.Valamennyi gyökérszó az AUM-ból keletkezett.A Mindenség első csírája (bidzsája) az AUM, Brahman 3 aspektusa (Trikaja), a Prakriti 3 alkotóeleme, a 3 guna, a szellem-erő-anyag, a tudat 3 fokozata, a három kaszt és a három szín.

A nyelv, a szó, a csira-vagy magszó, a bidzsa a mantrákban lép túl a glottológia körén és ontológiai rendűvé válik. A szómagoknak nincs racionális jelentésük, mégsem jelentésnélküliek.
A bidzsák fogalom-előtti és –feletti létállapotok nyelvi megnyilatkozásai. Minden szómag, mint a mágikus hatalom manifesztációja mantra (erőközpont).

Minden összetett mantra a bidzsák alapján fogható fel. A bidzsák teljes analógiakörét (a megfelelő ontológiai síkot, tudat- és létfokozatot, csakrát, számértéket, a kapcsolódó színt, formát, elemet) figyelembe véve halad az ősmag a gyökök, szavak, mondatok és a szöveg felé.

A mantra glottológiaiiniciáció, spirituális megvalósítási út. A mantrák ismerete (a bidzsáké) elősegíti valamennyi nyelvbe való gnosztikus behatolásunkat.

Isten ősmegnyilatkozásai, a hangok, bidzsák minden ősi kultusz ezoteriájában központi helyet foglalnak el.

A beavatottak titkos papi nyelvének – a senzarnak – egy változata a szanszkrit sutra-stílus, ami szógyökökből álló titkosírásnak, rejtvénynek látszik a racionalitás számára, pedig esszenciális ezoterikum.
A szógyök-nyelv, a senzar eltűnt ábécéjéből néhány hangkapcsolat fennmaradt a népek misztérium-nyelvében (al, ju, szá, en, aum, at, me, aim, klim, strim).

A bidzsa- és a marma-mantra az őt megillető szentséggel elgondolva, belélegezve és kilélegezve, megfelelően (a saját hangszínében) kimondva, rezegtetve fejti ki hatását.

A rezgésében tárolt információ- és energiatartalom fénytesteinken keresztül a tudat megfelelő regisztereit az analógiában szereplő szervekre, testrészekre irányítva fejti ki gyógyító hatását.

Így testünk végtagjaihoz, szerveihez – a kiejtési technika ismeretében – szólhatunk. A bidzsa-mantra rezegtetésével gyógyító energiát juttathatunk szerveinkhez, és felébreszthetjük bennük azt a létezésünk mögötti információs mintát, amely a Kozmikus Tudat Első Rezgése, a Teremtő Ige óta minden teremtményben azonosan kódolt. A mantra a megszentelt hang, a létezés folyamatossá tétele a teremtés eszközrendszerén keresztül.

Hirdetés

A harmonikus hangrezgések külső-belső egyensúlyt teremtenek, átprogramozzák a tudattalant és a tudatalattit, átkódolják a DNS-t, magasabb állapotba juttatnak, karmát törölnek, gyors ütemű spirituális megértésekhez vezetnek, s kiszélesítik az ember teremtő potenciáljának határát.

A bidzsa-mantrák meggyógyítják és ellazítják a testet, megtisztítják az érzelmeket, gondolatokat, spirituális erejükkel transzcendens élményhez juttatnak, s olyan szellemi térbe emelnek, ahol lehetővé válik negatív gondolatmintáink eltörlése, tudattalanunk új gondolatmintákkal való átprogramozása.

A bidzsa-mantrák segítségével gyakorolhatjuk a pratjáhára négy formáját: az érzékek és érzelmek uralását, a prána, az elme és a cselekvés irányítását.
Most bemutatunk néhány mantrát és a velük való gyógyítás praxisát:

Immunrendszer erősítése

Mantra: hum.

Helyezkedjen el törökülésben, lótuszülésben (ha ez nehézséget okoz, széken ülve is végezheti a gyakorlatot)! Tenyerek a térden helyezkednek el! A mantrázás előtt üresítse ki a tudatát, majd a mantrát mély belégzés után 11-szer zengesse! A mantrát sugárzó lila színben képzelje el az aurája körül!

Így rezegtesse: hhhuuummm.

Javallat: megszabadít a negatív érzelmektől, a stressztől; harmonizálja a limbikus rendszer működését; erősíti az immunrendszert, az emésztési tüzet (agnit); erőteljes védőmezőt hoz létre a fizikai szervek körül; megvéd a káros energetikai hatásoktól (visszatükrözi a negatív hatásokat). Védi a marma (energiapont) régiókat.

Naponta 2 alkalommal végezhető.

Létfontosságú szervek energiáinak felerősítése

Mantra: dum.

Ez Durga mantrája. Helyezkedjen el törökülésben, lótuszülésben (ha ez nehézséget okoz, széken ülve is végezheti a gyakorlatot)! Tenyerek a térden helyezkednek el! A mantrázás előtt üresítse ki a tudatát, majd a mantrát mély belégzés után 11-szer zengesse!

Így rezegtesse: duuummm.

Javallat: Felerősíti a létfontosságú szervek energiáit és az akaratot. Stimulálja az agykéreg azon területeit, amelyek felelősek az érzékszervi információk feldolgozásáért, a vizuális értelmezőképességért és az asszociációs képességekért. Vérnyomás-ingadozás, gyomor-, keringési-és szívproblémák esetén is használható.
Naponta 1-2 alkalommal végezze!

Emlékezet fejlesztése

Mantra: aim.

Saraswati (a tanulás, a bölcsesség, a művészet és a zene istennője) bidzsa mantrája.

Helyezkedjen el törökülésben, lótuszülésben (ha ez nehézséget okoz, széken ülve is végezheti a gyakorlatot)! Tenyerek a térden helyezkednek el! A mantrázás előtt üresítse ki a tudatát, majd a mantrát mély belégzés után 11-szer zengesse!

Így rezegtesse:aaaiiimmm.

avallat: A legjobb mantra az intelligencia, a beszéd, a finom észlelés és az emlékezet fejlesztésére. Segít legyőzni a mentális és idegi rendellenességeket. Harmonizálja a vata dosha-t . Használható a mentális energia kivetítésére, a marmák felerősítésére, valamint sebek gyógyítására. Hordozza Saraswati energiáját, a bölcsesség és a kreativitás energiáját. Segíti a tanulást. Javítja a Sarasvati-nadi (a nyelven található energiacsatorna) teljesítményét.
Naponta 1-2 alkalommal végezze!

Szellemi ébredés

Mantra: krím.

Helyezkedjen el törökülésben, lótuszülésben (ha ez nehézséget okoz, széken ülve is végezheti a gyakorlatot)! Tenyerek a térden helyezkednek el! A mantrázás előtt üresítse ki a tudatát, majd a mantrát mély belégzés után 11-szer zengesse!

Így rezegtesse: krrrííímmm.

Javallat: az erő és a cselekvés energiája. Használható a marmák (energiapontok) felébresztésére. Ez a mantra továbbítja Kali energiáját, az átalakulás és a szellemi ébredés energiáját. Felerősíti az ájurvédikus szerek gyógy- hatását (ezért használják ájurvédikus gyógyszerek elkészítése és gyógynövények termesztése során). Testfeszesítő hatású mantra. Harmonizálja a gliasejtek működését (ezek elősegítik az idegsejtek kölcsönhatását, ionokat és neurotranszmittereket tartalmaznak; neuronokkal kommunikálva, részt vesznek az információ átadásában és befolyásolják a memóriát).

Naponta 1-2 alkalommal végezze!

Források:

Késmárki László: Nadi-jóga A gyógyító prána Ankh kiadó 2017.

Késmárki László:Indiai akupresszúra Marmapresszúra és marma-jóga Ankh kiadó 2018.

Késmárki László: A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.