CímlapsztorikÉrdekes világ

479,4 milliárdos vagyon a tét: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc vajon köt-e házassági szerződést?

nem akármik derültek ki, kezd az egész egy szürreális sorozat epizódra hasonlítani! A válaszokat várjuk… Mészáros nagy hibát követne el, ha nem… Szerintetek?

Nemrég ország-világ értesült róla, hogy lehullott a lepel, Várkonyi Andrea felfedte az eddig féltve őrzött titkot: az ország legtehetősebb vállalkozója, Mészáros Lőrinc kérte meg a kezét.

A Polgári törvénykönyv szerint a házasságkötés után szerzett vagyon közösnek számít, így például egy váláskor azon osztozni kell. Hacsak a felek nem kötöttek házassági szerződést.

Hirdetés

Ebben részletesen szabályozzák, hogy válás esetén kinek mi jár a vagyonból. Az egyik megoldás a vagyonelkülönítés. Akkor választják, ha az egyik félnek sokkal nagyobb a vagyona, például ingatlan, bankbetét formájában vagy vállalkozóként, cégvezetőként akár sokmilliós havi fizetése van.

A szerződésben leegyszerűsítve tulajdonképp azt tisztázzák, hogy válás után senkinek semmi köze a másik vagyonához.

A szerződésben részletesen szabályozzák, hogy válás esetén ki mit visz, például a volt feleség kap egy házat vagy meghatározott pénzösszeget, ezt nevezik az eljárásban búcsúajándéknak.

Vajon ha egyszer arra kerüémne sor, Andrea milyen búcús ajándékot kapna?

Fél Felcsútot…?

Mészáros Lőrincé lehet az ország legbonyolultabb házassági szerződése. Nemcsak ingatlanait, értékes vagyontárgyait, de azokat a cégeket is bele kell foglalni, amelyekben ő szerepel tulajdonosként.

Andy Vajna (†74) és Palácsik Tímea (38) házassága volt hasonló szenzáció korábban. A filmproducer 2013-ban vette feleségül Timit, aki felvette férje vezetéknevét, azóta mindenki Vajna Tímeaként ismeri.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!