CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

5 ijesztő és sötét tény a Vatikánról: ezekről az ügyekről nem hallasz a médiában

A hírhedt Viganó-dosszié, a Magdolna mosodák piszkos szennyesei, a Vatikán zárolt vagyona, vagy a XVI. Benedek pápa utódlása körüli játszmák… ügyek, melyekre nem szívesen emlékszik vissza a Vatikán!

A Vatikán “zárolt” vagyona

A Vatikán vagyona meghaladja az 60 milliárd dollárt. Ha utána számolunk, akkor ennek a pénznek alig a fele elég lenne arra, hogy az egész Földön, de legalább Afrikában teljesen felszámolja szegénységet.

Döbbenetes módon ez azonban még a Vatikánnak sem áll érdekében…

Hirdetés

A Vatikán mögött ugyanis bődületes pénzek állnak a közhiedelemmel ellentétben, ráadásul számos helyen különféle formákban “adót”, a régi “tizedet” vagy ahhoz hasonló hozzájárulásokat kérnek.

Ez pedig annak fényében érdekes, hogy világszerte rengeteg ügyről hallani, amikor is papok, egyház-közösségek lelkészei sikkasztottak el komoly vagyonokat, perselypénzeket.

Elhallgatott molesztálási ügyek: protokoll szerint kiadott parancs alapján

Hihetetlen, de nemrégiben fény derült arra, hogy a Vatikánban kvázi rendszer szinten hallgatták el a lelkészek, papok problémás ügyeit.

Vagyis felülről volt megparancsolva az, hogy nem beszélnek ezekről, noha tudtak róluk.

Egyes források szerint egészen a legfelsőbb körök, Ferenc pápa közvetlen környezete is tudott számos gyerekekkel kapcsolatos visszaélésről.
A Vatikán egyik “pedofilügyi kulcsembere” nemrég vallott molesztálásról, cölibátusról és traumákról is.

Hans Zollner német jezsuita egészen szürreális dolgokat mondott. Elmondta, hogy nem is a liberálisok vagy a média gonosz aknamunkájában látja a világraszóló botránysorozat okát, hanem magában az egyházban…

Szembe kell néznünk a valósággal, hogy megfelelhessünk annak a hivatásnak, amelyet Jézus Krisztustól kaptunk, aki azt mondta: engedjétek hozzám a gyerekeket.

XVI. Benedek pápa utódlása körüli játszmák

A vatikáni bankelnök és a pápai felsővezetés összefonódása sokak szerint hozzájárulhatott Benedek “leváltásához”.

Ezt valójában már sosem tudjuk meg, ugyanis egy másik narratíva szerint belső puccsot követtek el az előző pápa ellen, hogy egy nyitott társadalmi eszméket valló, európai gyökerekkel NEM rendelkező pápa kerülhessen trónra.

Hirdetés

Ettore Gotti Tedeschi elmozdításához a pénzügyi tisztánlátás mellett a XVI. Benedek pápa utódlása körüli játszmák is hozzájárulhattak.

Ha a Vatileaks néven emlegetett kiszivárogtatott dokumentumokból indulunk ki, sokkal zavarosabb volt az ügy.

Az Economist szerint a dokumentumok egy részének az a célja az volt, hogy XVI. Benedek lemondassa Tarcisio Bertone bíborost, akinek vatikáni államtitkárként meghatározó szerepe volt abban, hogy Ferenc pápa lett Benedek utódja.

Magdolna-mosodák, a Vaitkán piszkos szennyese

Ugyan ez a múltban történt, de az ír katolikus egyházhoz köthető és vannak arra bizonyítékok, hogy az egészről a vatikáni legfelsőbb körök is tudhattak…

Ezekben az intézményekben csak nők voltak.

Akik gyanútlanul kerültek be, de sokan túl sem élték a megpróbáltatásokat. A Magdolna mosodákról már írtunk korábban egy részletes cikkben itt.

Válogatott borzalmakon mentek keresztül az itt élő nők.

Számtalan ügy került a napvilágra, melyek szerint a börtönt is kockáztatva végeztettek nők illegális abortuszt.

Volt olyan eset is, amiben az agyhalott anyát csak azért tartották életben, hogy a magzata is életben maradhasson, vagy amikor a súlyosan fogyatékos, életképtelen magzatot is ki kellett hordaniuk a nőknek.

A mosodák egy idő után jóformán börtönként funkcionáltak, és az állam támogatta őket pénzzel.

Az apácák kvázi fegyőrként működtek, rendszeresen bántalmazták fizikailag is a rabokat, a lelki abúzus pedig jóformán mindenórás volt.

Ezekről a mosodákról ma már alig beszélnek, mert a Vatikán legpiszkosabb szennyeseiként vonultak be a történelembe.

A Viganò-dosszié

Fabio Marchese Ragona helyettes államtitkárként nyolc éven keresztül szolgált két pápát, Benedeket és Ferencet; olyan nehéz időszakokat is átélt velük, mint Ratzinger pápa lemondása és a két Vatileaks-ügy.

Elmondta: Ferenc pápa és Benedek pápa sokat szenvedtek az árulás miatt.

Sajnos, vannak néhányan a Vatikánban dolgozók között, akik már nem érzik az összetartozás, az Egyházhoz tartozás érzését, elvesztették azt a képességet, hogy csendben szenvedjenek (ezt különösen a papoknak mondom!).

Rengeteget beszélt a hírhedt Viganó-dossziéról is.

A Viganò-dosszié, azaz a politikai-médiabeli művelet, melynek során az Egyesült Államok ex-nunciusa és támogatói megpróbálták a vádlottak padjára citálni az egyházfőt, sőt lemondását is követelték, most, a harmadik ütemben Ferenc pápa vádlói kijelentéseinek hatásvadász kronológiai összefoglalását prezentálja.

Viganó érsek korábban azzal vádolta Ferenc pápát, hogy tudott a pedofíliával gyanúsított Theodore Edgar McCarrick volt washingtoni érsek ügyeiről, mégsem lépett fel vele szemben.

Ma is számos megoldatlan momentum van a Viganó-dosszié ügyében, amire talán soha nem derül fény.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.