CímlapsztorikÉrdekes világ

5 millió éves tankot találtak: a német páncélost visszaküldték a múltba?

Miután ottragadt a tank, földréteg rakódott rá, ami megkövült? Egy elképesztő történet kering a neten képekkel.

Mi az igazság az időben visszaküldött tankkal?

Tényleg időutazók bizonyítéka?

Hirdetés

Több külföldi és hazai közösségi oldalon lévő csoportban is felbukkant egy igen érdekes történet, egy váratlan felfedezésről, mely hamar végigsöpört a neten.

A felfedezés azt taglalta, hogy egy 5 millió éve érintetlennek látszó földrétegben egy német páncélosra bukkantak régészek.

A névtelen forrás azt állította, hogy a tank körül talált földet elemezték is, és a kormeghatározás alapján valóban 4-5 millió éve érintetlen volt.

Ergo akárhogy is került a mélyére a tank, az mindennek ellent mondhat, amit az időről tudunk.

Azonnal felvetődtek az első bizarr kérdések: vajon a német páncélost visszaküldték a múltba?

Valamiféle időparadoxon eredménye? Vagy az előző emberiség bizonyítéka?

A legtöbben természetesen szkeptikusok voltak, és azt mondták, hogy csak egy ügyes átverésről van szó.

Ugyanakkor a másik tábor más, valóban megtalált oopartsokra hivatkozik. Oopartsnak neveznek olyan tárgyakat és objektumokat, szerkezeteket, amik nem illenek bele az adott korba.

Ilyen többek között a ténylegesen létező Antiküthérai szerkezet, mely egy ókori számítógép lehetett, vagy valamiféle “naptár” a régészek szerint.

Hirdetés

De említhetnénk a Nagyenyednél talált több tízezer évesre is becsült alumínium darabkát, melynek érdekessége az, hogy olyan összetételű alumíniumról van szó az elemzések szerint, amit lehetetlen lett volna létrehozni akkor, ráadásul nem ismert egyetlen természetes folyamat sem, ami magyarázatul szolgált volna a lelet létezésére.

Léteznek tehát valóban az emberi idővonalnak – legalábbis látszólag – ellentmondó régészeti leletek.

Az 5 millió évesnek titulált tank hírére tehát sokan joggal kapták fel a fejüket. Ha a forrásoknak jobban utána nézünk többféle verzió van említve.

Egyesek szerint akár 60 millió éves is lehet, vagyis a dínók korából származik, és valójában vagy a Földet egykor benépesítő előző emberiség által maradt hátra, vagy pedig időutazási kísérlet során “kavarodott el” a távoli múltban.

Egy lehetséges és sokkal logikusabb magyarázat az, hogy a tankot valakik szándékosan temették a Földbe.

Többek között a kurszki csatában csinálták egyesek ezt, mélyen betemették a tankokat, hogy védelmi pozícióban kisebb támadófelületet nyújtsanak az ellenfélnek.

A harc közben pedig csak a lövegeik voltak kint a talajból, így szinte észrevehetetlenné váltak.

Ha a képnek valaki utána nyomoz, akkor azt adja ki a gugli, hogy ez egy Panzer III-as német tank, amit Norvégiában találhattak. Legalábbis a legtöbb forrás ezt említi.

Kicsit még jobban utána kutakodva azt is sikerült kiderítenünk, hogy egyike volt ez a tank annak a három tanknak, melyek eredetileg a Norvégiában található Bardufoss Repteret védték.

valójában pedig nem földréteg található rajtuk, hanem beton megerősítés, ezeket a tankokat ugyanis fixen leásták és betonnal megerősítették, hogy betöltsék védelmi szerepüket.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.