CímlapsztorikÉrdekes világ

Noam Chomsky kitálalt a politikusok és a politika működéséről: ezért hazudoznak mindig

A politikusok az érzelmek felkorbácsolásában “mestermunkát” végeznek kivétel nélkül, mert tudják, hogy a szavazók ezt nagyon díjazzák…

Aztán a szavazások után nem történik soha semmi…

Ha valaki tudja, hogyan is működnek a politikusok, és hogyan képesek az emberek, a választók érzéseire, ösztöneire, szimpátiájára hatni, akkor az Noam Chomsky.

Hirdetés

A professzor úr egy amerikai nyelvész, az MIT szakavatott tudósa, a generatív nyelvtan elméletének megalkotója.

Chomsky szerint politikai meglátásai „meglehetősen hagyományos anarchista, valamint a felvilágosodásból és a klasszikus liberalizmusból eredő” nézetek.

Akárhogy is, alaposan átlát a szitán, nem úgy, mint a legtöbbünk.

Elmondta a véleményét több ízben is a mindenkori politikusokról.

Elmondta azt is, hogy milyen is a rejtett diktatúrák jellemzője, hogyan tudnak az országot és a nagypolitikát irányító személyek az érzéseinkre, főleg a gyűlöletre és a félelmekre hatni.

“A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára”

– jelentette ki.

Ehhez fontos lépés, hogy az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat.

Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

Hirdetés

A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, mert mások.

Fontos továbbá az is, hogy a társadalmat minél kisebb blokkokra osszák. vagyis az emberi tömegek egymásnak ugrasztása zajlik különféle feltételek mentén.

Legyen szó ideológiáról, vallásról, vagy akár korról és nemről…

Fő cél, hogy az emberek egymás “szapulásával” legyenek elfoglalva, egymás életével, a másik táborral való folyamatos “harccal”.

Így gyakorlatilag vakokká válnak a legnagyobb, fejük felett zajló problémákra.

És ez az, amit a felettünk pöffeszkedő politikusbűnözők valójában akarnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.