Érdekes világ

7 millió forintot keres azzal a férfi, hogy félévente kicserél egy villanykörtét. Ti is vállalnátok? Itt a lehetőség!

Kevin Schmidt munkájának fontos része, hogy rendszeresen kicserélje az izzókat több mint 400 méter magas adó-vevő tornyok tetején, és egyetlen torony megmászásáért 20 ezer dollárt, azaz 7 millió forintot kap.

Munkájának ez a lenyűgöző aspektusa egy 2014-ben megosztott videóban került bemutatásra, ami azóta rendkívül népszerű lett – mostanra már több mint 19 millióan látták a lélegzetelállító felvételeket.

A videón az látható, amint Schmidt megmássza a dél-dakotai Salem városánál található KDLT-TV tornyot, hogy kicseréljen egy izzót.

Hirdetés

Míg a legtöbben valószínűleg abba is beleszédülnek, ha csak végignézik a felvételeket, Kevin Schmidt magabiztosan mászta meg a 477 méter magas tornyot, sőt, miután befejezte a munkát, még egy szelfit is készített a torony tetején.

Amikor egy 2015-ös interjúban a felvétel váratlan népszerűségéről kérdezték, Schmidt bevallotta, hogy ez őt is nagyon meglepte:

„Nem gondoltam, hogy ekkora hatása lesz”

– mondta.

A figyelemre méltó drónvideó, amelyet az egyik munkatársa készített, bepillantást enged Schmidt mindennapi munkájának rendkívüli természetébe.

Ezeknek az izzóknak az a feladatuk, hogy a repülőgépek pilótái már messziről lássák a szerkezetet, és ki tudják kerülni azt.

Az izzócsere azonban csak egy Kevin Schmidt feladatai közül. Rendszeresen időközönként megmássza az adó-vevő tornyokat, hogy elvégezze a szükséges karbantartási munkálatokat.

Egy munkanapon akár nyolc tornyot is ellenőrizhet.

Ez a munka egyértelműen elkötelezettséget és bátorságot követel, és sokak szerint a mászásonkénti 20 ezer dolláros fizetség nem is elegendő kompenzáció.

Hirdetés

„A felvétel alapján azt mondanám, hogy durván alulfizetnek”

– írta egy felhasználó a népszerű YouTube videóhoz.

Egy másik pedig megjegyezte:

„Ez a videó teljesen lenyűgöző. Sokszor elnéztem ezeket a tornyokat, és gyakran elgondolkodtam azon, kik azok az emberek, akiknek meg kell mászniuk azokat.

Most már tudom. A videón szereplő személy tökéletesen nyugodtnak tűnik, miközben a munkáját végzi.

Én már attól is elborzadok, ahogy az okostelefonomon elnézem ezt a fickót a magasban. Le a kalappal előtte és a hozzá hasonló emberek előtt, akik képesek ilyesmire.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.