Érdekes világMisztikumMúltidéző

8 borzalmas tény a valódi Drakuláról: a valóság ijesztőbb volt, mint a róla szóló legendák

Vlad Tepes, azaz Drakula kezéhez sokkal több vér tapad, mint azt bárki el tudná képzelni…

Nem véletlenül gondolta azt róla mindenki, hogy igazi vámpír!

Vlad Tepes, vagy ahogyan még többen ismerik, Drakula az egyik valaha volt legvitatottabb történelmi alak volt.

Hirdetés

Számtalan legenda és szóbeszéd kering róla mind a mai napit, és a történelemkönyvek lapjait is a vele kapcsolatos borzalmas érdekességek uralják.

De vajon mik igazak, és mi az, ami inkább csak szóbeszéd?

Nos, a valóság sokkal horrorisztikusabb, mint a legendák, amik elterjedtek róla.

Mindenkit karóba húzatott

A Vlad Tepes név eredete érdekes és hátborzongató. Az uralkodó ugyanis szinte n minden ellenfelét, és útjába kerülő személyt karóba húzatta, ezért kapta a Tepes melléknevet, ami annyit tesz, mint Karóba húzó.

Számos történész szerint kegyetlensége főként ellenfelei megfélemlítését szolgálta, de valószínűleg erősen szadista hajlamai is voltak, bár ezt sok történész mind a mai napig nem ismeri el.

Igazi vámpír volt?

Vlad Tepesről sokszor jártak különféle hírek, legendák, szóbeszédek a nép között.

Olyan borzalmas rémtetteket tudhatott magáénak, hogy ezek a legendák később kinőtték magukat, és egy rémes, kegyetlen, és vérszomjas uralkodó képe rajzolódott ki az emberek előtt.

Sokan úgy sejtették, hogy ennyi gonoszság nem lehet egy emberben, ezért Vlad Tepes valójában egy igazi vámpír.

Tény, hogyha nem lett volna uralkodó, akkor azokért a gaztettekért elevenen felnégyelték volna, amiket elkövetett

Különösen kegyetlen ember volt, rettegtek tőle

Vlad Tepes nem csak a területeire betolakodó ellenségeket gyilkoltatta le, hanem a politikai ellenfeleit is. belső ellenzékét egytől-egyig megölette, és az a hír járta, hogy a legtöbbjük halálában személyesen játszott közre, vagyis ő maga ölte meg az ellenfeleit.

Hirdetés

Bárkit, aki ellent mert mondani neki, vagy úgy érezte, hogy veszélyezteti a hatalmát, megöltetett, vagy karóba húzatott.

Vlad Tepes mint Drakula

Bizonyára sokakban felmerült, hogy vajon Vlad tepes hogyan kapta a Drakula nevet, és hogyan vált eggyé vele. Ebben ugyanis nem csak a Bram Stoker féle regény játszott nagy szerepet.

A Drakula szó édesapja, II. Vlad nevéből ered.

A fejedelem tagja volt a Sárkányrendnek, ezért a Dracula melléknevet kapta, amely akkoriban sárkányt, ma ördögöt jelent románul.

Földönkívüli?

Egyes tudósok és ufóm szakértők többször gondolták már úgy, hogy Vlad Tepes olyan különleges és vérszomjas történelmi figura volt, hogy ne is ember volt, hanem egy földönkívüli vagy valamiféle nem evilági lény.

Persze ez az elméket sohasem volt komolyan vehető, de mivel a teste azóta sincs meg, így nem tudni, hogy nem-e volt tényleg különös szerzet Drakula alakjának valódi megformálója.

Igazi horror, amit a törökökkel művelt

Vlad Tepes képes volt rendkívül jó stratégaként úgy megfélemlíteni az ellenfelet, hogy egyfajta komoly lelki csapást mérjen a katonákra. Egy megfélemlített sereg ugyanis fele annyira sem hatékony, mint egy lelkileg összetartó csapat.

Amikor II. Mehmed szultán támadást intézett Havasföld ellen, akkor az egyik hadvezért, Târgoviștét 20 ezer karóba húzott török holttestének borzalmas látványa fogadta. A látvány annyira tragikus volt, hogy a törökök gatyája telement, és a szultán pillanatok alatt visszavonulót fújt.

Egy szadista lélek volt

Rengeteg legenda kering Drakula megformálójáról, mely úgy állítja be, mintha tényleg egy igazi vámpír lett volna. Nem véletlen, hogy Bram Stoker is róla mintázta a regény központi szereplőjét.

Egyes feljegyzések arról tesznek említést, hogy roston megsütött csecsemőket tetetett meg saját anyjukkal, míg más alkalommal áldozatai vérébe mártott kenyeret fogyasztott.

Senki sem tudja, hogy halt meg

Vlad Tepesnek nem csak az élete volt különös, halálának körülményei is ismeretlenek. Bár vannak különféle verziók, biztosat még ma sem lehet tudni.

Annyi bizonyos, hogy I. Mátyás király fogságban tartotta egy ideig, majd miután kiszabadult, visszatért hazájába, azonban ott végül nyoma veszett.

Feltehetően politikai ellenfelei megölették, de halálának pontos körülményei ismeretlenek.

Csupán annyi információ maradt fenn különféle történelmi feljegyzésekből, hogy a fejét mézben konzerválva egy hatalmas üvegcsében tartották, és Konstantinápolyban karóba húzva ették közszemlére.

Még van olyan legenda is , hogy mielőtt elindult a törökök ellen harcolni ivott 1 pohár török vert.

Állítólag Mátyás király soha nem engedte el , ott halt meg a tömlöcbe, talán épp a fekete kastélyba… De ezek már csak legendák… vagy mégsem?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.