CímlapsztorikEgészségünkTudomány

90%-os halálozású, Isten óvja az emberiséget, ha ez elszabadul

“Ez egy kezelhetetlen vírus, ami ellen szinte semmi ellenszer, a lefolyása sem valami szép.

Az emberek az összes testnyílásukból vérezek…” A SARS, a MERS, az Ebola ehhez képest semmi!

Mit tehet majd a civilizáció, ha ez egyszer elszabadul?

Hirdetés

Létezik és most, ezekben a pillanatokban is terjedhet állatokról emberekre egy olyan vírus, mely többször majdnem kicsontozott az emberiség irányítása alól, és ami ha egyszer elszabadul, akkor Isten óvja tőle az emberi civilizáció.

Egy olyan kórokozóról van szó, mely 90%-ban halálos és mely ma különféle állatokban, elsősorban majmokban és denevérekben van jelen, de ha megjelenik majd az emberről-emberre ugráló változata, akkor véget vethet az ismert civilizációnak.

Ez nem más, mint a Marburg-vírus.

Nagyobb járványok alakultak ki Dél-Afrikában, Kongóban és Angolában is, ahol a 2004-2005-ös járvány 399 embert fertőzött és közülük 355 embert megölt.

A vírus a természetben barlanglakó, gyümölcsevő denevérekben él, főként a nílusi repülőkutyában (Rousettus aegyptiacus), a denevérekből néha majmokra vagy emberekre is átterjed a fertőzés.

A fertőzést követően kiütések, vérömlenyek jelennek meg az áldozat testén, különösen a tűszúrások (pl. injekciók) környékén.

Azonban a közhiedelemmel ellentétben nem ezek okoznak halált, kivéve a súlyos vérzéssel járó körülményeket, amilyen a vajúdás, mivel a vérveszteség minimális.

A halál leginkább a testfolyadékok koagulációja (fehérje kicsapódás), vérnyomásesés és fokális szövetlehalás miatt következik be.

És itt jön a még sokkolóbb tény:

Hirdetés

A Marburg vírus ugyanis képes alvó állapotban fennmaradni abban a 10 százaléknyi túlélőben, akiknek szerencséje van és átvészelik a betegséget.

Aktív maradhat a szemben, a herében a méhlepényben és a magzatvízben is, vagyis elméletben tovább adható a vírus, így fertőzhet.

A Marburg vírus másik kulcsfontosságú veszélyességi tényezője az, hogy nagyon hosszú, a covidnál is hosszabb a lappangási ideje, 3 hét is eltelik, mire a fertőződést követően az ember tüneteket kezd el produkálni.

A hordozó ennyi ideig aktívan terjesztheti mielőtt megtudná, hogy vírushordozó.

Európában 1937-ben jelent meg először Marburg városában, 37-en fertőződtek meg és rengetegen meghaltak.

A legtöbb tudós abban egyetért, hogy a Marburg-vírus potenciális biológiai fegyver lehet a jövőben.

A WHO most nyomon követi a marburg vírus terjedését, és mindenre megpróbálnak felkészülni.

A virológusok pedig egy emberként kongatták meg a vészharangot, mert szerintük csak idő kérdése, hogy nem csak ez, hanem sok más, eddig Afrikában ragadt vírus szétterjedjen a Földön.

Ennek oka pedig a globális felmelegedés, és az így elterjedő különféle rovarok és más élőlények a mérsékeltebb éghajlati övekben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!