CímlapsztorikÉrdekes világ

Elfogyott a levegő Orbán körül: kicsinálhatja a brüsszeli úthenger

Azzal, hogy kiléptek a Néppártból és rengeteg szövetségest vesztettek, ráadásul Merkel végleg elengedte Orbán kezét, egy új, sokkal sötétebb politikai korszak jöhet…

Orbánt elmoshatja a Brüsszel forgószele?

Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének a jövőben sokkal nehezebb lesz a Kelet, azaz Oroszország és Kína felé orientálni országát a Nyugattal szemben

– véli a Financial Times publicistája, aki úgy látja, hogy a következő tíz év jól alakulhat Magyarország, ám sokkal kevésbé jól a kormányfő számára.

Hirdetés

Végleg elfogyott a levegő körülötte

A Fidesz március első hetében szakított az európai jobbközép pártcsaládjával, az Európai Néppárttal (EPP), az Európai Parlamentben a legnagyobb frakcióval rendelkező politikai erővel.

Egyre komolyabb nézeteltérés alakul ki a kelet és közép-európai országok és a nyugati elitista országok között. Ennek ékes példája Orbán, és a jelek szerint olyan szintű veszélyt látnak benne, hogy már Merkel is elengedte végleg a kezét.

A magyar kormány és Orbán ugyanis “utat nyithat” szerintük olyan EU-n kívüli erőknek, melyek megzavarhatják az EU működését.

Zárójelben megjegyeznénk: mintha annyira tökéletes lett volna az eddigi működése ennek a gittegyletnek…

“Kilövési engedély” Orbánra?

Éppen ezért egyfajta “kilövési engedélyt adhatnak a magyar miniszterelnökre.

Már csak azért is, mert így példát tudnának statuálni más országoknak és vezetőknek, akik hasonló módon mernének vagy próbálnának szembemenni az EU-val…

A német konzervatív pártok türelme is elfogyott azzal szemben, hogy az Orbán Viktor vezette Magyarországon erősen korrodálódott a demokrácia és jog uralmának érvényesülése.

“Orbán fejével” (képletesen) azt lehetne üzenni a többi hasonló dolgokban gondolkodó erőnek, hogy “így jár az, aki szembe megy az EU elitista központjával”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!