CímlapsztorikTudomány

Dinoszauruszok korából származó még élő halat találtak a tudósok

Nesze neked evolúció… Egyre többen gondolják úgy, hogy itt valami nem kerek a Darwini elmélet körül…!

Dél-afrikai cápahalászok egy, már a dinoszauruszok korszakát megelőzően is élt, korábban réges-régen kihaltnak vélt hal élő egyedét fogták ki az Indiai-óceán nyugati részén, Madagaszkár partjainál.

Ennek a halnak már a puszta létezése is óriási kérdéseke vet fel és sokak szerint újra fellobbanthatja a darwini evolúcióval kapcsolatos vitákat.

Hirdetés

420 millió éves múlttal rendelkező halfajnak a közelmúltban megejtett kifogásait megelőzően 1938-ban lelték fel az utolsó élő példányát a dél-afrikai partok közelében.

Elméletileg ugyan lehetséges, hogy az evolúció elmélete nem sérül, és ez a hal mégis létezik, de több kérdés is felmerül.

Miért nem változott a hal szinte semennyit 400 millió év alatt?

Az evolúció törvényszerűségei miatt változnia kellett volna, mégsem tette, szinte teljesen egyezik a 420 millió éves fosszíliákkal!

Nem ez az egyetlen olyan tengeri élő fosszília, amelyet kihaltnak véltek és mostanában bukkantak rá.

Ausztrália partjainál áprilisban fogtak egy 23 éve kihaltnak tartott, erősen mérgező tengeri kígyót – számolt be a Newsweek.

Ezek a leletek, élő fosszíliák azt sejtetik, hogy vagy létezik egy az evolúciónak még nem ismert mechanizmusa, vagy maga az evolúció részben legalábbis megkérdőjelezhető…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!