CímlapsztorikÉrdekes világ

Az USA újra teszteli a nácik által is használt gázkamrákat – “bezzeg nyugat”…?

A demokrácia és az emberiesség őshazájában, ami valójában az indiánok kiirtására épült, ezen már nem is csodálkozunk, de most túlmentek minden határon!

Az Egyesült Államok néhány államában még ma is végeznek ki embereket, és míg a leggyakoribb módszer erre a méreginjekciós megoldás, néhol mást is alkalmaznak – Arizonában például azt a gázt tesztelik, amit a nácik is alkalmaztak a második világháború alatt a koncentrációs táborokban.

Az IFL Science beszámolója szerint az államban újra tesztelik a Zyklon–B-t, ami egyébként rovarölőszer, de a zsidó foglyokat is ezzel gyilkolták a táborokban.

Hirdetés

A Zyklon–B rovarölő készítmény légmentesen leforrasztott dobozban tárolt szilárd hordozóanyagban elnyeletett hidrogén-cianidot tartalmaz.

Ez a doboz felnyitása után 26–28 ℃ hőmérsékleten gáz formájában szabadul fel, amely a hideg- és melegvérű állatok, illetve az ember sejtlégzését károsítva halálos mérgezést okoz.

Az IFL Science a The Guardianre hivatkozik, ami szerint nyilvános dokumentumok bizonyítják:

Az arizonai kormányhivatal 2000 dollár értékben vásárolt hidrogén-cianid elkészítéséhez használható alapanyagokat, és elrendelte az ASPC-Florence-ben található gázkamrák felújítását.

Tavaly augusztusban egy sor tesztet hajtottak végre bennük, hogy ellenőrizzék, használhatók-e még.

A dokumentumok szerint a gázkamra kálium-cianid és kénsav keverékét használja, ebből lesz hidrogén-cianid, ami finoman szólva sem gyors módja a halálnak.

Arizonában 1999-ig használták kivégzéseknél, az utolsó feljegyzett esetnél Walter LaGrand 18 perces haláltusát vívott.

Az államban a méreginjekciókba vetett bizalom azért ingott meg, mert Joseph Wood elítéltnek 2014-ben az ajánlott adag tizenötszörösét kellett beadni ahhoz, hogy meghaljon – így két órán keresztül tartott a kivégzés.

Az arizonai hatóságok ezután kezdtek más megoldásokat keresni.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!