CímlapsztorikEgészségünk

Az alkohol fájdalomcsillapító – azért van ennyi alkoholista Magyarországon, mert rengeteg a fájdalom

Dr. Máté Gábor kendőzetlen igazságbeszéde Magyarországról és a magyar nép mentális és egészségi állapotáról…

Elgondolkodtató, egész nap ezen fogsz rágódni!

Szerinte a kultúránk mérgező, és ebbe betegszünk bele, elsősorban a nők, de a férfiak sincsenek biztonságban. A felelősség pedig nem csak az egyéné, sőt: az állam rengeteget tehetne, kötelessége is lenne.

Hirdetés

Tudományos szempontból nem lehet elszakítani a testet a lélektől, az érzelmi életünktől. És mivel az érzelmi életünket nem egyedül éljük, hanem társas viszonyainkban, ezért a társadalmi és kapcsolati kontextus kihat az egészségünkre.

Akik egyedül vannak, azok hamarabb megbetegszenek, és nagyobb eséllyel halnak bele a betegségükbe, mert az emberi kapcsolatok szükségesek az egészséghez.

Én csak azt mondom, amit egy kertész mondana arról, hogy egy kis mag hogyan fejlődik: az nemcsak a magtól függ, hanem attól is, hogy milyen körülmények között él: napsütés, víz, a földben lévő anyagok – az emberek is így vannak.

Mondok egy példát. Az autoimmun betegségek kiknél a legjellemzőbbek? Nőknél. Ma az autoimmun betegek nyolcvan százaléka nő.

A szklerózis multiplexnek például a ’30-as években egy-egy volt az aránya férfiak és nők között, ma három és fél női beteg jut egy férfi betegre.

Ami bizonyítja, hogy ennek nem lehetnek genetikus okai, mert a gének nem változnak meg kilencven év alatt, és nem lehet a klímára vagy az elfogyasztott élelmiszerre fogni, mert az nem változott többet egyik nemnek, mint a másiknak. Tehát mi lehet? Több stressz a nőknek.

Napjainkban a stressz meg van duplázva. És emellett több az egyedüllét, mert kevés a társadalmi és családi támogatás. Tehát több feladat, kevesebb támogatás, több stressz, több betegség. És a mai társadalom több stresszt generál, mindenkinek, nem csak nőknek.

Amikor az emberek drogokat vagy bármilyen szert használnak, azt miért használják?

Van ez a hülyeség, hogy az alkoholizmus egy betegség. Az alkohol egy fájdalomcsillapító. Lelki és fizikai fájdalomcsillapító. Tehát minél több a fájdalom, annál több az alkoholizmus. Magyarország ennek jó példája.

Hirdetés

Most épp nem mi állunk az élen, de azért még mindig dicsekedhetünk azzal, hogy ott vagyunk a világ élvonalában. És miért? Mert ebben az országban mindig nagyon sok stressz volt. És minél több a stressz, annál többet isznak az emberek. Tehát a férfiakban például így mutatja ki magát: az alkoholizmusban, az öngyilkosságokban, dohányzásban, és persze, betegségekben is.

Forrás: 24.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!