Dr. Papp Lajos kitálalt a csirkehúsról: rettenetes, gyomorforgató, mindent tartalmazhat
Erről csak nagyon kevesen tudnak és több százezren mérgezik magukat és a gyerekeiket vele idehaza!
A nemzetünk legendás szívsebésze, a Széchenyi-díjas Papp Lajos doktor úr elmondott egy előadásában néhány nagyon érdekes, sokak által nem is tudott tényt a csirke, illetve pulykahúsról.
Erről tényleg kevesen tudnak.
Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy nem mindenhol jellemző, de sajnos egy kis utánajárással rájöhet az ember, hogy rengeteg helyen éppen ez a helyzet.
A teremtett világban teremtett rend van.
A mai tudásunk szerintin a baktériumok vírusok gombák 180 fokon elpusztulnak.
Ezért nem temették el régen az állatokat, dögöket, hanem felfőzték, mert pénzre volt szükség.
A sokak által preferált csirkehús eredete nagyon bizarr.
A csirke és a pulyka melle húsa ugyanis bizonyos esetekben eléggé gusztustalan dolgokat tartalmazhat.
Ezeknek a húsoknak a 30%-a abból van, amit a levágás után (toll, belek…stb) felfőznek, és visszaetetik az állatokkal.
Ez a zárt láncú tenyészet…
Ez eleve nem tesz jót az állatok szervezetének, és bár ma még nem bizonyított minden kétséget kizáróan, de valószínűsíthető, hogy így az állatok húsába juthatnak olyan anyagok, melyek nincsenek jó hatással az egészségünkre.
Mára nyilvánvalóvá vált, hogy mindennel vigyázni kell, ami nem biogazdaságban lett megtermelve, vagy kitenyésztve.
Viszont egyre kevesebb ilyen termék van, így szerencsésnek mondhatja magát az, akinek vannak még háztáji tyúkjai, tehene, kerti zöldségei.
Ezek ugyanis óriási becsben tartandó utolsó kis “egészség-szigetek”…