CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin hologram? Tévés közvetítésen vált kámforrá az orosz elnök – VIDEÓ

Az orosz elnök egyszer csak eltűnt a képernyőről.

Putyin megjelent, majd hirtelen eltűnt…?

A hivatalos tájékoztatás szerint több mint 200 ezer ember gyűlt össze a moszkvai Luzsnyiki Stadionban pénteken, hogy megünnepelje a Krím félsziget annexálásának nyolcadik évfordulóját.

Az eseményen megjelent és beszédet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, felszólalásának televíziós közvetítése azonban furcsa véget ért.

Hirdetés

Éppen arról beszélt a küzdőtér közepén felépített színpadon, milyen különös egybeesés, hogy az Ukrajnában megindított „különleges katonai hadművelet” kezdete egybeesett egy születésnappal, de hogy kiével, az nem derült ki.

A mondat közepén ugyanis vágás következett, és a tévénézők egy Oroszországot éltető dalt, illetve a színpad körül összegyűlteket láthatták. Putyin már nem volt sehol.

Íme a videó:

Putyin mint hologram?

Azonnal felmerültek különféle teóriák egyes fórumokon, ahogyan az lenni szokott, mivel a tévés közvetítés elméletileg élőben ment, így tényleg mindenkit megzavart a végignézett “jelenet sor”.

Pletykák és szóbeszédek kaptak szárnyra arról, hogy Putyin valójában meg sem jelent személyesen a rendezvényen, hanem valamiféle hologram segítségével “vetítették” a közönség elé.

A teória hangoztatói már csak azért is így gondolták, mert Putyinról köztudott, hogy a covid miatt közel 2 éve teljes elszigeteltségben él és nagyon nem szeret emberek közé menni.

Valójában csak technikai hiba?

A BBC helyszíni tudósítója azt mondta, a stadionban Putyin végigmondta a beszédet, semmitől sem zavartatva.

A BBC World News tévécsatornán pedig arról beszéltek, hogy a koncertet nagyjából félórás késleltetéssel vetítették Oroszországban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később azt mondta újságíróknak, hogy az elnök beszédének tévés közvetítésébe „technikai hiba” csúszott.

Hirdetés

Később a tévé teljes hosszában leadta Putyin nagyjából ötperces monológját.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!