CímlapsztorikÉrdekes világ

Korlátozhatják a napi húsfogyasztást: drákói szigor jön, limit lesz, mennyit ehetünk, heti 2 hamburger a maximum

Heti két hamburgerre kell csökkenteni a húsfogyasztást, vagy a Földnek vége – már készülnek rá, hogy bevezessék a szigorú rendszert.

Egy új jelentés mindent megváltoztathat.

Kijelenti ugyanis, hogy a globális felmelegedés elleni küzdelem fontos része lehet a hús fogyasztásának és feldolgozásának visszaszorítása

Hirdetés

Ráadásul szükségszerű, elkerülhetetlen.

Szinte biztos, hogy csak idő kérdése, hogy az emberiségnek ezt meg kell lépnie a párizsi megállapodás céljainak elérése érdekében.

A nagy húsfogyasztású régiókban a napi húsfogyasztást 2030-ra fejenként 79, 2050-re pedig 60 kilokalóriára kell csökkenteni – ami körülbelül annyi, mint heti két marhahúsos hamburger.

De ez csak egy olyan cél, amely segít elérni a párizsi megállapodás azon célját, hogy a globális hőmérséklet-emelkedést másfél fokra korlátozzák.

Emellett cél a tömegközlekedés gyorsabb bővítése, az éves erdőirtás mértékének csökkentése, valamint a karbonsemlegesség elérése is.

Ha be legondolunk, ez már zajlik is, hiszen az elektromos autók térnyerése és lobbija mellett egyre inkább afelé terelik a technológiát és a jogot, hogy az ember csak “bérelje” ezeket az eszközöket, és ne legyen már a saját tulajdonában.

Lásd nagy újraindítás terv, melynek mottója hogy úgy leszel boldog, hogy közben nem lesz semmid, azaz nem lesz már magántulajdon, vagy szűkítik annak körét.

Ezzel megint csak sokkal inkább a tömegközlekedés felé lökik az embereket, de ez már egy másik cikk témája lehetne.

Az új, kétszáz oldalas jelentés szerint az egészségesebb, fenntarthatóbb étrendre való átállásnak a jelenleginél ötször gyorsabban kell megvalósulnia.

Hirdetés

Ez úgy lehetséges, hogy az egy főre jutó kérődző állatok húsának fogyasztását nagyjából heti két hamburgerre csökkentik a nagy húsfogyasztású régiókban.

Többek között Amerikában, Európában és Óceániában.

Vagyis egy fajta kvóta bevezetése jön majd.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ezt mégis hogyan akarják betartatni az egyes országokkal, az átlag fogyasztókkal.

Egyes felvetések szerint figyelnék az emberek havi vásárlásait, ehhez azonban megint csak egy egységes rendszert kellene létrehozni, ami az információ és a magánélet kérdésében problémás lehet, hiszen a különféle multivállalatok rálátnának vásárlásainkra, étkezési és egyéb szokásainkra, ami etikailag és jogilag és számtalan aggályt vet fel.

Az biztos, hogy hamarosan fel kell készülnünk arra, hogy jelentősen csökkenteni fogják a húshoz jutást minden országban, a Föld, és végső soron az emberiség túlélésének érdekében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!