CímlapsztorikÉrdekes világ

Decembertől nem lesz melegvíz: leállhat ez ellátórendszer?

Egy levélből derült ki, hogy decembertől a melegvíz-ellátás biztosítását az önkormányzatnak kell megoldani, de mint tudjuk, országszerte minden önkormányzat úszik az adósságban és teljesen ellehetetlenül az elszabaduló rezsiárak mellett.

Egy levél borít mindent: a melegvíz forog kockán?

Lengyel Róbert polgármester tájékoztatása szerint december elsejétől a tankerület már nem tudja biztosítani a siófoki köznevelési intézmények konyháiban a melegvíz-ellátást. Ez a feladat a következő hónaptól az önkormányzatra hárulhat.

Ez egy levélből derült ki és azonnal beindított különféle aggasztó találgatásokat, melyek meglehetősen sötét képet festenek elénk arról, hogy mi várható a télen.

Hirdetés

Az eset egyelőre egyedi, de nem lehet kizárni, hogy idővel országszerte több városban is jelentkezhet hasonló “anomália”, vagy “megoldás”.

Az önkormányzatok ugyanis aligha fogják tudni fizetni az így is megemelkedő rezsiárak miatt ezeket a plusz terheket.

Visszatérve a levélre:

A tankerület ezzel együtt arra kérte a távhőszolgáltatót, hogy állítsa le az intézményekben a melegvíz-szolgáltatást.

A Siófoki Tankerületi Központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. december elsejétől leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, amellyel kapcsolatban állunk.

Lengyel Róbert a Facebook-bejegyzés végén közölte: először házon belül összegyűjtik a szükséges információkat, megvizsgálják a jogszabályi és szerződéses hátteret, aztán egyeztet kollégáival, meghallgatja a szakemberek véleményét is, és csak utána dönt a további lépésekről.

Most akkor nem lesz melegvíz országszerte?

A hír kapcsán sokakban felmerülhet, hogy akkor most országszerte várhatóak-e hasonló lépések más városokban, más iskolákban, tankerületekben?

Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy kicsi a avlószínűsége.

Kizárni nem lehet ugyanakkor, mivel a lehető legváltozatosabb módokon próbálnak spórolni.

Hirdetés

Az energiaválság kapcsán nemrég például Szolnokon került terítékre egy javaslat, miszerint a közvilágítást és szinte mindent lekapcsolnának éjjelente.

Ám ezt később szerencsére a város vezetése végül elvetette.

A kormány többször kommunikálta azt, hogyha nem lenne elég energia, gáz, akkor is először a gazdasági infrastruktúrát állítanák le.

A lakossági gázellátás lenne a legutolsó a sorban, amire tényleg csak végszükség esetén kerülne sor-

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!