CímlapsztorikÉrdekes világ

Katasztrófa vár a magyarokra és Magyarországra: sötét vész fenyeget mindannyiunkat

Bekövetezhet a legrosszabb, amitől ez a nemzet valaha tarthatott? Jön a nemzethalál?

Egyre aggasztóbb számok

Az előzetes adatok szerint 2023 júniusában 7234 gyermek született, illetve 9218 ember halt meg.

A születések száma 2022. júniushoz képest 11, a halálozásoké 7,2 százalékkal, a házasságkötéseké 20 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Hirdetés

A jelentés kitér arra is, hogy a régiók között eltérő tendenciák figyelhetők meg, és a legnagyobb mértékű növekedés az élveszületéseknél Pest megyében, míg a legnagyobb csökkenés Budapesten tapasztalható.

Vészesen fogy a magyar

Az hogy egy hónap alatt közel kéterezzel vagyunk kevesebben, egy eléggé aggasztó tény.

Korábban egyébként számos ehhez hasonló vészjósló előrejelzés látott napvilágot.

Ha a tendenciák tovább folytatódnak, akkor egyszerűen “elfogy a magyar” és szép lassan kiürülhet a Kárpát-medence.

Sem Erlich, sem Malthus nem érintette azt a lényeges kérdést, hogy milyen identitása lesz majd a jövendő, egyre nagyobb létszámú nemzedékeknek, illetve mennyire lesznek műveltek, és milyen nyelven beszélnek majd az utódaik.

Nem tudhatjuk, hosszabb távon mi lesz a következménye az európai országokban bekövetkező gyors népességfogyásnak, mely ráadásul eltérő módon érinti majd az egyes társadalmi rétegeket, de idehaza a fogyás drámai mértékű.

Nem lesz többé Magyarország? Kisebbségben leszünk a hazánkban?

Egyes számítások szerint hét és fél millióan sem leszünk 2050-re, ebből pedig előre lehet vetíteni, hogy szép lassan a század végére “elfogy” Magyarország, mindenféle értelemben.

Mind demográfiailag, mind pedig társadalmilag, gazdaságilag, egyszerűen ugyanis alig lesz magyar réteg, és ha lesz is, más népek és etnikumok lesznek többségben.

Ez pedig egy igazi “orbáni-rémálom lesz”, hiszen a magyar kormány jelenleg is a magyarság csökkenésének megállításáért küzd, egyelőre sikertelenül.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!