Érdekes világ

Kiszabadult kutya támadt rá egy biciklisre Tázláron: letépte a nő bal csuklóját

Egy ketrecből szabadult kutya leharapta egy bicikliző nő karját Tázláron, az ország forrong, mindenki átfogó megoldást követel a kutyatartás szigorítására.

A kutyatulajdonos tázlári nő a kerítéssel körbevett családi házának kertjében kialakított kennelben tartotta akita fajtájú, nagy testű kutyáját.

2022. szeptember 24-én délelőtt a vádlott úgy hagyta el gépkocsival az otthonát, hogy annak utcára nyíló nagykapuját nem csukta be maga után.

Hirdetés

Így a kennelből ismeretlen módon kiszabadult kutyája a nyitott kapun át az utcára szökött.

A kutya nem sokkal később nekiment egy arra közlekedő utcabeli asszony kerékpárjának, aminek következtében a nő elesett.

Ezután az eb rátámadt a földön fekvő és felállni próbáló sértettre.

Fogaival az alkarjára ráfogott és azt már csak akkor engedte el, amikor a szomszédok és az időközben hazaérkező vádlott együttesen elhúzták onnan.

A kutya a sértett bal csuklóját leharapta, az alkarját pedig olyan mértékben roncsolta, hogy amputálni kellett. A harapás okozta nagyfokú vérveszteség közvetett életveszélyt jelentett.

Az ügyészség a kutya gazdáját gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja.

Ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!