CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

A 16 éves magyar fiú “találmánya” hódította meg a világot: a LEGO piacra is dobja!

Elképesztő magyar sikertörténet!

Büszkék vagyunk rád Donát!

Fehérvári Donát Miskolcon él, gyerekkora óta legózik, de neki nem csak játék az építkezés, hanem működő, mozgó, problémamegoldó dolgokat tervez.

Hirdetés

A LEGO IDEAS versenyét egy csocsóasztal tervével nyerte meg.

A LEGO ezt most újragondolja, piacra dobja, de ebből Donát is profitálni fog: nem csak pénzben, hanem azt reméli, hírnévben is.

Ez pedig óriási elismerés, főleg neki és a magyarok számára.

Ugyanis egy újabb magyar tehetség mutatta meg, hogy országunk valóságos keltetője a fiatal, másképpen gondolkodó “kis tudósoknak” és tehetségeknek.

A Telex készített vele egy remek interjút, bemutatva a sikertörétnetét és az ő kis “találmányát”, ami hamarosan meghódítja a világot.

Íme:

Ezeknek a szetteknek a különlegessége, hogy mindegyiket egy rajongó saját alkotását alapul véve tervezik meg a vállalat dizájnerei, ráadásul az ötletgazda – más előnyök mellett – részesül a kereskedelmi forgalomba került szett után realizálódó nettó bevételből is.

A magyar ötlet nyomán készülő készlet végleges formájáról, a megjelenés idejéről és a várható árról viszont nem közölt információkat a cég a LEGO CON során.

Ide kapcsolódó érdekesség, hogy nem Fehérvári Donát az első magyar alkotó, akinek az ötletéből hivatalos LEGO szett készül.

Hirdetés

Hiszen a dán cég korábban Szabó Máté egyik (Mickey egeres) építményét is érdemesnek találta arra, hogy boltokban kapható szett váljék belőle.

Elképesztő magyar sikertörténet! Büszkék vagyunk rád Donát és így tovább!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.