CímlapsztorikTudomány

A 2020-as előrejelzések már most elborzasztóak: a pokol nyara vár ránk a klímakutatók szerint…

Az időjárás az ideinél is melegebb lesz, és még több hőhullám fogja sújtani a kontinenst… sokak szerint 2020 az első tényleges klímakatasztrófák éve lesz.

2019 nyara maga a pokol volt

2019 nyarának mérlegét nehéz lenne megvonni azzal a jelzővel, hogy enyhe nyár volt.

A valaha mért legmagasabb hőmérsékleti rekordok dőltek meg úgy, hogy a 2018-as év sem volt semmi.

Hirdetés

Franciaországban 46 Celsius fok volt, Nagy-Britanniában is tartósan 30 fok felett volt a hőmérséklet, Európára pedig legalább kétszer rászabadult olyan hőhullám, mely több mint egy hétig, két hétig tartott.

Norvégiában és Svédországban is 30 fok feletti átlagokat mértek néhány helyen, ez pedig korábban nem fordult elő ezeken a területeken.

Arról nem beszélve, hogy az Antarktiszon 32 Celsius fok volt, ezt mérőműszerek igazolták, ami a világtörténelem legmagasabb hőmérséklete amit valaha a jég világában mértek.

Emellett extrém időjárási szélsőségek uralkodtak Európában és a világ számos pontján.

Olaszországban narancs méretű jégdarabok hulltak a tengerpartokon, hazánkat pedig özönvíz szerű esőzések árasztották el, durva anyagi károkat okozva.

2020-ban visszatér a pokol, de durvább lesz mint valaha

A megkérdezett meteorológusok, klimatológusok szerint 2020-ra hasonló várható, csak még ennél is erőteljesebb lesz minden.

A szakértők elemzései szerint ugyanis a globális felmelegedés egyre inkább fölerősíti az extrém meleget és az időnként megjelenő extrém szélsőségeket is.

Egyre több lesz a heteken át tartó 30-40 fokot közelítő hőhullám, melyet időnként jégesők enyhítenek, vagy inkább “vernek szét”.

Több lesz a szélvihar, tornádó is kialakulhat olyan térségekben is, ahol eddig egyáltalán nem volt jellemző.

Hirdetés

Egyes szakértők már most fogadni mernének rá, hogy a bűvös 50 Celsius fokos rekord küszöböt is el fogja érni 2020 nyara.

Vagyis beköszönt az első valódi klímakatasztrófákat okozó év.

Az első klímakatasztrófák éve

Tényszerűen állítja mindenki, hogy 2020 lehet az első olyan év az emberség történetében, mely tömegével hozhatja magával a valódi klímakatasztrófákat több különböző kontinensen.

Ez azt jelenti, hogy olyan extrém időjárási körülmények és jelenségek fognak pusztítani, amik emberéletekbe is fognak kerülni, akár század nagyságrendekben.

Elég csak egy kellően nagy jégverésre gondolni, ahol grapefruit méretű jégdarabok hullanának védtelen fürdőzőkre a strandokon, vagy tornádú erejű széllökésekre nagyvárosokban, falvakban.

Esetleg heteken át tartó 35 Celsius fok feletti hőhullámokra, melyek jelentősen leterhelik még egy egészséges ember szervezetét is, az idősek pedig különösen veszélyben lesznek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!