CímlapsztorikÉrdekes világ

A brit kormány szerint 2030-ig újabb világjárvány törhet ki – Bill Gates évek óta szajkózza, igaza lesz?

A 120 oldalas tanulmány összeállítói szerint még ebben az évtizedben megérkezik a koronavírusnál is súlyosabb kórokozó, vagy talán már jelen is van a világban…

2030-ig újabb világjárvány?

Az Egyesült Királyságot a jövőben esetlegesen sújtó legnagyobb fenyegetések közé sorolja egy újabb, a koronavírus-járványnál is súlyosabb világjárvány lehetőségét az ország kormánya – írja a Mirror.

A 120 oldalas tanulmány összeállítói ráadásul a nem is túl távoli jövőben számolnak az újabb járvánnyal, hanem még ebben az évtizedben.

Hirdetés

A szakértők szerint egy újabb, a világot térdre kényszerítő vírus elterjedése azért is valószínű, mert az egyre intenzívebb és egyre nagyobb területeket meghódító mezőgazdaság miatt az eddig vadon élő állatok és az emberek minden eddiginél közelebb kerülnek egymáshoz.

A tanulmány előszavában Boris Johnson miniszterelnök azt írja, hogy a dokumentum összeállítása idején, vagyis tavaly év elején még nem számolhattak azzal, hogy a koronavírus a II. világháború utáni legnagyobb nemzetközi válságot idézi elő, melynek következményi várhatóan évekig velünk maradnak.

Egyre gyakoribb víruskitörések

A dokumentumban később kiemelik, hogy:

“a víruskitörések 2030-ig egyre gyakoribbak lesznek.”

A folytatásban kitérnek arra, hogy várakozásaik szerint a világjárványokat állatról emberre átugró vírusok okozhatják.

Végeredményben pedig egy újabb világjárvány kitörése “reális lehetőség”.

Bill Gates évek óta mondogatja

Nem ez azonban az egyetlen súlyos fenyegetés, ami a jövőben az Egyesült Királyságot sújthatja.

Szakértők szerint nem zárható ki, hogy terroristák sikeres vegyi, biológiai vagy nukleáris támadást hajtanak végre ugyancsak 2030-ig bezárólag.

A miniszterelnök a tanulmánnyal összefüggésben ismét hangsúlyozta a következő 4 évre tervezett 24 milliárd fontos védelmi kiadások fontosságát.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.