CímlapsztorikTudomány

A covid 9 éve gyilkolt először: robbant az igazság bomba a járvány eredetéről!

A teljes nemzetközi sajtó felhördült, megvan a hely, ahonnan az egész elindult, Kína zár alá helyezte, senki sem juthatott ki vagy be, az információk mégis kiszivárogtak az amerikai hírszerzés által.

Itt a válasz azokra a kérdésekre, melyeket küzel másfél éve folyamatosan feltesz a világ.

Kilenc éve, 2012-ben betegedett meg hat ember a Mocsiang bányában: esetük vizsgálata, úgy tűnik, most a koronavírus eredetének megtalálása szempontjából lehet nagyon fontos.

Hirdetés

A 30-63 év közti munkások rezet tisztítottak meg denevérürüléktől, hetekkel később pedig mind egy kunmingi kórházban kötöttek ki.

Köhögés, láz, fejfájás és mellkasi fájdalom voltak tüneteik között, hárman bele is haltak a betegségbe. A bánya délnyugaton, 1500 kilométerre Vuhantól található

– írja a Reuters.

A munkások keresztneve, kora és orvosi adatai egy 2013-as tudományos dolgozatban már megjelent: a kunmingi orvosi egyetem posztgraduális képzésében részt vevő Li Csu foglalkozott a témával.

A dolgozat, amely elérhető az interneten is, arra a konklúzióra jut, hogy:

Egy SARS-jellegű megbetegedéssel fertőződtek meg a bányászok, melyet patkósorrú denevérektől kaphattak el a bányában.

Az oda 2012-ben ellátogató kutatók találtak is egy Mocsiang-vírusként elnevezett patogént, amely nem egyezik meg a SARS-CoV-2-vel, azt ugyanakkor nem sikerólt bebizonyítani, hogy ez okozta a hat bányász betegségét.

A Vuhani Virológiai Intézet kutatója, a denevérszakértő Si Csengli szerint ugyanakkor gombás fertőzés okozhatta a megbetegedéseket.

Ezt azonban nehéz elhinni, főleg hogy Si Csengli a vuhani intézet vezetője, így érdekében állt kíasérletezgetni a laborban, és a járvány kitörése óta szinte eltűnt, egyáltalán nem közreműködő.

Hirdetés

A baleset bizonyítéka annak, hogy már 2012-ben embert fertőzött az új koronavírus. Sokak szerint ez a bizonyíték arra is, hogy a vuhani labor innen szerzett be vírusokat, amelyekkel aztán kísérletezett.

A vírusok közt van a feltételezések szerint a RaTG13, amely a SARS-CoV-2-höz leginkább hasonlító vad vírus.

A 2016-ban felfedezett patogén 96.2 százalékos egyezést mutat a SARS-CoV-2-vel.

2012–2015 között 293 különböző koronavírust találtak a bányában a kutatók, amelyekből 8 SARS-típusú volt. Si és kollégái szerint egyik sem hasonlít jobban az új koronavírusra, mint a RaTG13.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.