Címlapsztorik

A covid-oltás után halt meg az édesanya: 4 gyermeket hagyott itt Katalin!

10 nap alatt gyűrte le a koronavírus…

Az oltás után egy héttel kapta el a koronavírust. Az asszonyban a gyermekei szerint még nem alakult ki a védettség, emiatt betegedhetett meg. A vírus tíz nap leforgása alatt vitte el őt.

Katalint a kínai vakcinával oltották be még március elején, aminek nagyon örült, hiszen úgy hitte, már az első oltás is csökkentheti annak veszélyét, hogy egy esetleges fertőzés esetén súlyos állapotba kerüljön.

Hirdetés

A védettség valószínűleg még nem alakult ki nála. Egy héttel az oltás után elkapta a betegséget, amely hamar ledöntötte őt a lábáról. Napokig csak aludt, de eleinte még nem aggódtunk

– kezdte a történetüket Kriszta.

Édesanyámnál nem ismertem erősebb nőt. Rengeteg csapás érte az élete során, de mindig kitartott.

A gyerekei is azt tanulták tőle, hogy soha nem szabad feladni. Amikor kórházba került, még akkor is a vendégei miatt aggódott, pedikűrösként dolgozott. Szentül hitte ő is, mi is, hogy túléli a betegséget – folytatta Kriszta.

Ahogy teltek a napok, Katalin állapota egyre rosszabb lett.

Végül ő maga kérte, hogy tegyék lélegeztetőgépre. Az orvosok mindennap felhívták Krisztát, hogy az édesanyja állapotáról beszámoljanak. Az egész család megrendült, amikor megtudták, hogy háromszor kellett újraéleszteni Katalint. Minden alkalommal visszahozták, az állapota egészen a halála napjáig stabil volt.

Az intenzív osztályon többször is meglátogattuk. Beszéltünk hozzá, reméltük, hallja és érzi, vele vagyunk, várjuk őt haza. Tetőtől talpig védőruházat volt rajtunk, a beöltözés maga több időt vett igénybe, mint ameddig tartott a látogatás

-írja a Blikk.

A kórházban erejükön felül dolgoztak az orvosok és a nővérek. Oszlopokban álltak a szkafanderek, semmiből sem szenvedtek hiányt. Mindent megtettek az édesanyámért, de a koronavírus erősebbnek bizonyult.

Hirdetés

Március 16-án megállt a szíve. Másnap jött meg a plasztikkártya, a védettségi igazolvány, ami azért szíven ütött minket – érzékenyült el Kriszta.

Katalin imádta az életet, motorozott, a munkája mellett pedig folyamatosan verseket írt. Búcsúztatóján is egyik művét olvasták fel gyermekei.

– Ez a vírus nem válogat. A kristálytiszta kommunikáció ezekben az időkben elengedhetetlen. Mind a vakcinákról, mind a védettségről egyenesen kell beszélni, mert emberéletek múlhatnak rajta – zárta a gyászoló nő.

Két hét után működik

Nem Katalin az első, aki a vakcina beadása után elhunyt koronavírusban. Darabos Béla, a Vas megyei Bozsok független polgármestere az oltás után három héttel halt meg.

A Pécsi Tudományegyetem a honlapján közölte dr. Botz Lajos professzornak, a PTE Klinikai Központi Gyógyszertárának és Gyógyszerészeti Intézetének vezetőjének az írását. Eszerint az oltás nem hat az első 14 nap lejárta előtt, hiszen a szervezetnek, az immunrendszernek egy új képességet kell megtanulnia.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.