CímlapsztorikÉrdekes világ

A fél világ ezen rugózik: az ott meg milyen „lejárat” a Szfinx fején?

Titkos alagutak vezethetnek a gízai fennsíkon fekvő szfinx alá? Valóban az emberiség legnagyobb titka van előlünk elrejtve?

Titkos bejáratok, mélybe nyíló alagutak lejáratai vannak a gízai nagy szfinx testén?

Régóta keringenek különféle szóbeszédek, elméletek arról, hogy az egyiptomi kormány szándékosan hallgat el információkat arról, hogy mi lehet a szfinx alatt és annak belsejében

Hirdetés

Kevesen tudják, de mára már igazolt tény: a gízai szfinx belseje üreges, sőt, járatok találhatók benne.

De ez még csak a jéghegy csúcsa.

A közösségi médiát is időről-időre rendre bejárja a felvétel a szfinx fejének tetejéről, amin egy apró nyílás, egyfajta szelep látható, ami egy a fejbe levezető alagutat rejt.

Mi rejtőzik a szfinx belsejében? Egyes kutatók azt állítják, tudják mi a megfejtés, és ez az egész világot fel fogja bolygat.

1987-ben egy japán csoport a tokiói Waseda Egyetemről Sakuji Yoshimura irányítása alatt elektromágneses felmérést végzett a Khufu piramison és a Szfinxen, melynek során SZÁMOS üreget és alagutat talált.

Arról nem beszélve, hogy a szfinx kora is a mai napig viták tárgya.

Léteznek olyna elméletek, amik szerint a szfinxet még egy előző emberiség, egy előttünk a Földet uraló civilizáció építette, mivel a szfinxen vízmosások nyomai találhatók, vagyis azelőtt keletkezhetett, hogy sivataggá vált volna a gízai fennsík.

A Nagy Szfinxről készült ritkaság számba menő képek azt sejtetik, hogy számos tekervényes bejárat létezik.

Az egész Szfinxet egy Émile Baraize (francia egyiptológus) vezette régészeti expedíció ásta ki 1925 és 1936 között.

Hirdetés

Éppen ebből az időszakból valók a Nagy Szfinxről készült legérdekesebb képek.

Ezek a fotók számos üreget, bejáratot, továbbá olyan alagutakat mutatnak, amik levezetnek a mélybe, titkos kamrákba.

Arról nem maradtak efljegyzések, hogy ezekbe a titks járatokba valaha is lemerészkedtek-e.

Egyesek szerint azért nem, mert az egyiptomi hatóságok ezt már akkor megtiltották, mivel tisztában voltak vele, hogy olyat találnának odalenn a régészek, amit nem lenne szabad felszínre hozni. Mások szerint egyszerűen túl veszélyesnek tartották a műveletet, ezért letapogatásos eljárással vizsgálták meg ezeket.

A Szfinxtől délre eső területen a japánok egy 2,5-3 méter mély üreg létezését mutatták ki. Ezt követően a Szfinx testében vájatra utaló jeleket fedezték fel.

A Szfinxtől északra a japánok egy másik vájatot/üreget fedeztek fel, mely hasonlított a délen találtra, ami azt jelzi, hogy talán egy, az északi vájatot a délivel összekötő alagút haladhat a Szfinx alatt.

És hogy mi lehet a szfinx belsejében és alatt?

Erről rendkívül megoszlanak a vélemények.

Egyesek szerint egy sötét és végzetes titkot rejt a múltunkról, hogy nem mi voltunk az első értelmes faj a Földön, megint mások arra tippelnek, hogy az oly régóta keresett Szent Grál rejtekhelye lehet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.