CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

A földönkívüliek MI vagyunk: megdöbbentő evolúció – így fogunk kinézni a jövőben

A tudósok megdöbbentő szimulációs eredményeket kaptak, mely a földönkívüli élet létezésére és mibenlétére is olyan válaszokat adhat, ami mindent fenekestől felforgathat…

Szimulálták egy soha nem látott, nagyszabású kísérletben, hogyan fog az emberi arc kinézni a jövőben: az evolúciónk ugyanis nem állt meg.

Az eredmények nem várt következtetéseket hoztak, melyek a földönkívüliekre utalnak….

Hirdetés

“Az emberi arc alapvető formai tulajdonságai körülbelül kétmillió évvel ezelőtt jelentek meg, és az azóta zajló változások hangsúlyozták a frakciók fokozatos csökkenését”

– mondja Erik Trinkaus, a Washingtoni Egyetem Antropológiai Tanszékának professzora.

Arcunk sokat változott a 6-7 millió évvel ezelőtti csimpánzhoz hasonló arcformához képest.

A fő mutatók közé tartozik a csökkent homlokgerinc, a lapított homlok, kevésbé hangsúlyozott pofa és az áll. Legkorábbi őseink ellentétesek voltak ezzel a leírással: hangsúlyos homlok, kiemelkedő pofa és hatalmas áll.

Egyes arcfunkciók változatlanok maradnak, másoknak viszont alkalmazkodniuk és fejlődniük kell a jövő új realitásaihoz és körülményeihez.

Nemzetközi szakértők szerint már vannak utalások arra, hogyan fog kinézni az emberi arc a jövőben.

Az egyik nagy változás közvetlenül kapcsolódik az agy méretéhez, és az evolúcióhoz, ez az, ami lehetővé tette számunkra, hogy sokkal jobban ki tudjuk fejezni magunkat. Mivel társas lények vagyunk, nagy szükségünk van ezekre a tulajdonságokra.

Penny Spikins, a York Egyetem paleolit régésze szerint:

„A szemünk nagyon közel áll egymáshoz és előre tekint, az emberi fogívek aránytalanul kicsik a test többi részéhez képest, és kisebbek a fogaink. Vagyis arcunk fizikai tulajdonságai eléggé szokatlanok.”

Hirdetés

Ha az emberi koponya tovább fejlődik, a tudósok szerint a koponyaarányok változása következtében kisebb lesz az arc, arányosan nagyobb szempályával, kisebb méretű állal, valamint gömbölyűbb és fejlettebb koponyaboltozat lesz jellemző a jövő emberére.

Erre akkor lenne szükség, ha bekövetkezne egy „neoteny” néven ismert folyamat, ami azt jelenti, hogy az emberek a felnőtt kor elérésekor valóban megtartanák fiatalkori megjelenésüket.

Más szóval, a jövő emberének – állítják a szakértők – valószínűleg kisebb arca és nagyobb koponyája lesz, mint a mai embernek.

Ez pedig a képek alapján olyan, mintha mi magunk is olyan lényekké válnánk, mint a kis szürkék, azok az idegenek, akik állítólag a kozmoszt lakják és időnként embereket rabolnak el.

Vagyis bizonyos értelemben MI MAGUNK válunk földönkívüliekké az evolúció során.

Ez két furcsának hangzó teóriát is felvet: az egyik az, hogy talán mi magunk leszünk a jövőbeli idegenek.

Vagyis ez azt jelenti, hogy az emberek által látott kis szürke idegenek a jövőből érkező emberiség tagjai lehetnek.

Abszurd? Lehet, de a tudósom szerint elméleti síkon nincs kizárva.

Egy másik teória szerint valamennyi, a Földhöz hasonló bolygón kifejlődő és fennmaradó intelligens faj kis szürkévé fejlődik, amikor eléri az evolúció szempontjából ideális állapotot.

Az evolúciónk akkor sem áll majd le, de eredendően az az elrendelt utunk, hogy mi is kis szürkékké váljunk…

Mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.