CímlapsztorikMisztikum

A gízai nagy Szfinx belseje rejtheti az emberiség legnagyobb titkát?

A Nagy Szfinx tetejéről kiszivárgott egy fura videó az internetre ami beindította a legvadabb találgatásokat. Tényleg az emberiség titkát rejtheti?

Furcsa bejárat a szfinx tetején

A gízai nagy szfinx építésének körülményei és fő funkciója ma is ismeretlen és csak találgatnak ezzel kapcsolatban a régészek.

A szakértők szerint igazából hátramaradt kövekből készítették el a piramisépítések közepette.

Hirdetés

Azt viszont nem lehet pontosan tudni, hogy Hufu vagy Hafré fáraó ideje alatt épült, feltételezhető azonban, hogy az aktuális uralkodó arcképe is egyben a Szfinx feje.

Egy fursca videó ismét felkavart az állóvizet a szdinx kapcsán.

Ebből kiderül ugyanis, hogy van bejárata, méghozzá a feje búbján, és ezt sok fotón vélik felfedezni, amelyik néha megjelenik a képeken, amelyeket felülről készítenek a Nagy Szfinxről.

Hogy mit rejthet a belseje, és milyen alternatív elméletek vannak magáról a szfinxről?

Az előző emberiség építhette?

Egyesek szerint igazából 12 ezer évvel ezelőtt épült, egy régi civilizáció utolsó megmaradt emléke, és igazából a belseje őrzi az emberiség egyik legnagyobb titkát, tudását.

A 12 ezer éves elmélet pedig arra is visszamegy, hogy a Szfinx oldalán erózió nyomai láthatók, tehát víznek kellett érnie a szobrot, ez pedig Egyiptomban az i. e. 8000 előtt volt csak lehetséges ezen a helyen.

Egy másik lehetséges magyarázat szerint a Szfinx köveit tették rá egy olyan alapzatra, amely már 12 ezer évvel is ott volt azon a helyen.

Vagyis könnyen lehet, hogy egy előző emberiség hátrahagyott műalkotása lehet.

Ha így van, az alaposan felkavarná az emberiség eredetének kérdéskörét, ez ugyanis bizonyíthatná, hogy nem mi voltunk az első fejlett civilizáció a Földön.

Hirdetés

A világvége kódexét is rejtheti

Mások úgy gondolják, hogy a már említett lejárat egy titkos helyre vezethet a szfinxen belül.

Vagyis a sejtések szerint a Nagy Szfinx igazából bejárat egy ősi világba vagy ősi tudáshoz?

Sőt, Thoth smaragd táblái, melyek a várható világvégéről is írnak, a szfinx belsejében lévő kamrák egyikében lehet elrejtve.

A szkeptikusok szerint egyébként ez a bejáratnak vélt fedő csak egy régen elveszett szoborelem rögzítésére szolgáló lyukat takar el, az óriási kőelem (talán egy korona) pedig itt csatlakozhatott az építményhez, amelyben amúgy belül tényleg üregek vannak, csak nem vezetnek ősi világokba.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!