Tech-KütyükTudomány

A Google bejelentette a világvégét: pontos dátumuk van arról, mikor hullik szét minden

Riasztó jövőkép, ráadásul nincs is messze, évekre vagyunk attól, hogy ez bekövetkezzen

– állítják.

Nemrégiben a Google cége kísérletet tett arra vonatkozóan, hogy kiszámolják, mikor is lesz pontosan vége a világnak.

Hirdetés

Azaz az emberiségre mikor köszönt utoljára a felkelő nap.

Legalábbis abban a formában, ahogyan most ismerjük a civilizációt és a világot, ugyanis gyökeres és kegyetlen változások tanúi leszünk.

Arról van ugyanis szó, hogy nincs már egy évtizedünk sem hátra ahhoz, hogy forduljon a világ és átvegye az életünk felett az irányítást valami visszafordíthatatlan.

A mostani jóslatot azonban nem holmi összeesküvés elméleteknek köszönhetjük, vagy megrögzött világvége prófétáknak, hanem a Google egyik vezető mérnökének, Ray Kurzweilnek.

Ő felügyelte azt a kutatást, mely megpróbálta előrevetíteni, hogy mikor ér utol minket a vég.

Legalábbis abban az értelemben, hogy a mesterséges intelligencia átveszi a stafétát, így bizonyos értelemben pedig megnő a fenyegetés ránk nézve.

A Google jóslat azonban elég riasztó és egyáltalán nem bizalomgerjesztő.

Arról van szó ugyanis, hogy a vállalat 2045-re datálja a világvégét, ami egyáltalán nincs messze, és még a mi életünkben be fog következni.

És hogy pontosan mi fog történni, azt is elmagyarázta Ray Kurzweil.

Hirdetés

Elmondása szerint a robotok 2029 végére elérik az emberi intelligencia szintjét, és képesek leszünk az első mesterséges intelligencia rendszereket megalkotni.

Megdöbbentő, és egyben nagyon nyugtalanító a jóslat, ráadásul egy olyan ember szájából, aki tényleg hiteles forrásnak számít, és van fogalma a mesterséges intelligenciáról.

Korábban maga Elon Musk is többször pedzegette, hogy mennyire veszélyes, és csínján kellene bánnunk az M.I. kutatásokkal, és a fejlesztésekkel.

Az egész világ ünnepelni fog, és nem fogunk meghátrálni:

A következő lépés a mesterséges szuperintelligencia kifejlesztése lesz.

Egyelőre nem létezik ma még olyan intelligencia, mely képes lenne átmenni a Turing teszten.

Alan Turing, miután a második világháború alatt a németek titkosító berendezését, az Enigmát feltörte, 1950-ben vetette fel a Turing-teszt koncepcióját, ami arra hivatott, hogy egy adott gépezetről megállapítsa, képes-e olyan válaszokat adni, mint egy ember.

Ez a mesterséges intelligencia hajnalán felvetett ötlet jelentős mértékben hozzájárult a gondolkodó gépezet ősi mítoszának újbóli felelevenítéséhez a számítástechnika korában.

A mesterséges intelligencia létrejöttével minden meg fog változni, és az emberiség 2045-ben abban a formában megszűnik, ahogyan ma létezik. Hogy ez pontosan mit jelent, még nem tudni.

Egy biztos: 2045 az a dátum Kurzweil szerint, amikor meg fog történni a technológiai szingularitás.

Hogy ez után mi következik, azzal kapcsolatban a tudósoknak is alig van elképzelése, gyakorlatilag megjósiolhatatlan.

Egyesek szerint – Kurzweil is így vélekedik – a mesterséges intelligencia felül fog kerekedni az emberen – míg mások úgy gondolják, hogy egyszerűen össze fogunk olvadni a robotokkal, és ezért szűnik meg az emberiség a jelenlegi formájában.

Ki mit gondol?

Tényleg ez fog megtörténni?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!