CímlapsztorikEgészségünk

A kannabisz mint gyógymód eltörlése: titkos rákellenszert fojtottak el a gyógyszerlobbi nyomására?

Avagy a kannabisz elnyomásának sötét és VALÓS története… A kannabisz évezredeken át gyógyszer volt.

Az USA-ban azonban a 70-es években boszorkányüldözés indult ellene.

Hiába érvelt az Amerikai Orvosszövetség azzal, hogy nincs helyettesítője, a kannabiszt törölték az Egyesült Államok Gyógyszerkönyvéből.

Hirdetés

Pedig még a rák ellen is hatásosnak bizonyult egyes kutatások szerint, és ma, évtizedekkel később napvilágra került dokumentumok bizonyítják: éppen innen fújt a szél…!

A kannabiszról már több ízben írt a Titkokszigete.hu átfogó cikket, melyben részletezzük, hogyan vált igazi bűnös bélyeggé a kannabisz, és milyen gyógyszeripari érdekek állhattak mögötte.

Most újabb dokumentumok kerültek napvilágra, melyek bizonyítják: valóban életek százezreit, vagy millióit lehetett volna megmenteni vele.

Bizonyos erőknek azonban “többet hozott”, hogy eldugták a fiók mélyére, a többi elhallgatott rák ellenszer mellé.

A 70-es évek óta tudnak arról, hogy gyógyíthatja a rákot. Ráadásul a növény viszonylag “igénytelen” más gyógynövényekhez képest, és fillérekből megtermelhette bárki magának az USA-ban a hátsó kertben vagy egy fólia sátorban.

Képzeljük csak el, mit gondolhattak a gyógyszermágnások, miután rengeteg pénzt beleöltek a 70-es években az akkor még viszonylag újnak és forradalminak ható pirulákba, modern gyógyszerkészítményekbe.

Erre kiderül egy mindenki háza táján meglévő növényről, hogy még a leghalálosabb betegség ellen is hatásosnak bizonyult számos független kutatásban.

Ezt nem tűrhették tovább, dollármilliárdos üzletek, paktumok forogtak kockán.

Ezeket a legyártott gyógyszereket valakiknek “be kellett vennie”.

Hirdetés

Hát gondoskodtak róla, hogy így legyen.

A 70-es évektől kezdve voltak kutatások arra, hogy a rák ellenszere lehet, mivel emlőrákos sejteket petricsészében valóban képes volt elpusztítani a kannabiszban lévő kannabinoid.

A gyógyszerlobbi szereplői elébe mentek a dolgoknak: szenátorokat, politikusok és cégvezéreket győztek meg arról, hogy az oldalukra álljanak.

A gyógyszerek “terítéséből” ugyanis “visszaosztottak” ezeknek a figuráknak.

Így mindenki jól járt.

Mindeközben ügyeltek arra, hogy “jól elmagyarázzák”, mennyire démoni dolog a kannabisz.

Egész reklámkampányokat húztak rá, milliókat költöttek el arra, hogy a közvéleményben megszülessen a kannabisz és a bűn összekapcsolása az átlagemberekben.

Később pedig már hatóságilag büntették.

Elsőként az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet 1974-ben bizonyította a kannabisz esetleges tumorellenes hatását, a szakértők szerint ez a kutatási vonal valahogy eltűnt.

Ördögi kör, mely mindaddig fennmarad, míg a kannabisz az USA-ban a kábítószerek I. listáján szerepel.

Ez azt jelenti, hogy a kutatásokat és vizsgálatokat a törvény korlátozza…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.