Érdekes világ

A Kelet és Nyugat közti végtelen háború mögött egy szűk elit áll…?

Ezzel a betéttel induljon közben hazai és világpolitikusokat mutogatunk.

Azt mondják, hogy háborúk nem robbannak ki, mert mindig mindenki elkerülni akarja.

Kivéve ha eleve MAGA A HÁBORÚ az érdek…

Hirdetés

Nézzünk rá a keleti és nyugati világ jelentőségteljesnek mondott vezetőire.

Mennyire lehet egy gonosz f-szkalap egynémelyik, már csak így az ábrázata alapján? Vonatkozik ez mint a KELET és mind a NYUGAT vezetőire.

Kivétel nincs, ugyanazt a követ fújják, ugyanaz a f-szméregetés zajlik mindkét oldalon.Kinek van nagyobb… rakétája…

Kinek van több atomja, tömegpusztító fegyvere, hadserege… Ki képes jobban beáldozni a saját országát, ha a harcmezőre kell küldeni őket a vágóhídra…

A legtöbb ember a homokozóban játszott ilyeneket néhány évesen. Egymás homokvárát tapossuk rommá, megelégedéssel tölt el, hogy a miénk még áll, de senki másé nem állhat, mert az rontnaáé az összképet.

A vödörrel csendben játszó Pistikétől is levesszük a vödröt, Judittól pedig a homokozó lapátot, hogy aztán kaján vigyorral kijelentjük, hogy “jó, akkor innentől kezdve egyezzünk meg abban, hogy senki sem épít homokvárat”.

Dünnyögjük ezt szakadva a röhögéstől néhány évesen úgy, hogy a mögöttünk álló kis kijelölt területen az általunk felépített homokvárak dzsungele figyel… Avagy amit szabad Jupiternek… mindenki ismeri a mondást, nem kell befejeznem.

Aztán felnövünk. A legtöbbünk kinövi ezt a jellemet.

De Putyinnak vagy Észak-Korea diktátorának sem kell messzire mennie mert nem patyolat lelkek szintúgy.

Hirdetés

Jó érzés tudni, hogy a nemzettársaink egy nagy része ezek közé szeretne tartozni, ez a két figura maga a Keleti Nyitás, de már annyira a “legaljaságba” megy át minden, hogy már Kína is túl demokratikus ehhez a szerelemhez, Putinnak és hűséges rajongóinak itt Magyarországon is már az észak-koreai diktátor is megteszi, nekik mindegy, csak valaki segítsen már gyilkolni, rabolni és fosztogatni, mert az annyira mélyen keresztényi, konzervatív és hazafias és mindez morálisan jól illik az elképzelésekhez.

De nehogy azt higgyük, hogy a Nyugattal jól választunk.

A nyugatban megoldást kereső honfitársaink minden bizonnyal a menekülteket Európára eresztő Merkeli, vagy a Joe Biden-i gondolkodásmódot érezhetik magukhoz közel, és nyugodtan ár bíznák a bolygót egy olyan “világcsendőrre”, aki előszeretettel játszotta el az igazság bajnokát, miközben valamennyi háborút ők robbantottak ki, valamennyi közel-keleti országot ők szálltak meg, de nem, neeeem az olajért, hanem a demokrácia nevében ugyebár…

A nyugati minta a kizsigerelt, gyarmatba taszított harmadik világbeli országokat és Afrikát jelenti, az egyre gazdagodó, tollasodó angolszász aranymilliárdosokkal

Jól látható tehát, hogy itt nincs JÓ választás. Rossz és rossz között vagyunk kényszerűek ellavírozni.

Éppen erről szól a KELET és a NYUGAT háborúja szerintem.

Ez egy végtelen háború, melyben a vilgátörténelem során hol a Kelet emelkedett fel, hol a Nyugat.

Bárhová is állunk be, bármely oldal mellett foglalunk állást, az ugyanannak a gödörnek a két különböző pontja lesz.

De attól még mind ugyanabban a gödörben tapossuk egyre mélyebbre a civilizációnkat és az emberségünket, “jókat háborúzva” az idők végezetéig, közben a “kevesek” fognak nyerni minden egyes háborún, melyet a “sokak” vívnak egymással.

Forrás: Zavatszki Milán

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.