EgészségünkTudomány

Világszenzáció: a közelgő halál jeleit hónapokkal korábban észlelni lehet!

Akár hónapokkal korábban észre lehet venni egy emberen, ha megkezdődött a haldoklás folyamata – állítják a tudósok.

Egy olyan felfedezést tettek egy átfogó tanulmány és kísérletsorozat után, ami mérföldkő lehet az emberiség életében.

Már cska azért is, mert gyakorlatilag előre meg lehet mondani, hogy ki fog hamarosna meghalni.

Hirdetés

A szervezet ugyanis már „érzi” a halál előtti hetekben, hónapokban, hogy közel a vég, bármennyire is hátborzongatóan hangzik.

Akár hónapokkal korábban észre lehet venni egy emberen, ha megkezdődött a haldoklás folyamata – írja a Mirror egy amerikai egészségügyi portál alapján.

A WebMD szakértője szerint a halál előtt számos apró jel utal arra, hogy az illető életének végéhez közeledik. Ha ezeket időben észrevesszük, magunkat is fel tudjuk készíteni az elkerülhetetlenre, ahogy könnyebb lehet az elmúlás szerettünk számára is.

Az egyik legfontosabb jel, hogy a haldokló szemmel láthatóan kevesebbet eszik és iszik, mint korábban. Ezzel párhuzamosan visszahúzódóbb lesz, és már nem okoznak örömet számára olyan elfoglaltságok, amik a kedvenc időtöltései közé tartoztak korábban.

Az életük végéhez közeledő idős emberek hajlamosak arra, hogy kevesebbet beszéljenek.

Ezzel szemben a haldokló gyerekeknél ennek akár az ellenkezője is tapasztalható, és be nem áll a szájuk.

Ennél valamivel egyértelműbb jele a közelgő halálnak, ha valaki huzamosabb ideig olyan fáradt, hogy alig bír felkelni. Ebben az esetben a tapasztalatok alapján néhány hét múlva bekövetkezhet az elkerülhetetlen.

Akad olyan haldokló, akinél heves fájdalommal jár életének utolsó szakasza.

Ilyenkor többnyire megváltozik a vérnyomás, a légzés, és a szívverés ritmusa is átalakul.

Hirdetés

Egyeseknél a betegségtől és állapottól függően zavartság léphet fel. Sokan hallucinálnak is, és úgy viselkednek, mintha kábulatban lennének.

Az utolsó órákhoz közeledve az emberek testhőmérséklete lecsökken, egyáltalán nem kívánják már az ételt és italt, nem járnak ki a mosdóba sem, de egyes esetekben elfordulhat fájdalomérzet is.

További árulkodó jel lehet, hogy a bőrön kékes-lilás foltok jelennek meg a térden, kézfejen vagy a lábon, valamint nehézkessé válik a légzés.

Az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy teljesen általános jelei nincsenek a közelgő halálnak, ez minden ember esetében más és más.

Ellenben a fentiek közül ha egyet vagy többet tapasztalunk idős rokonaiknál, akkor érdemes lehet felkészülni a legrosszabbra.

Érdemes felhívni a barátokat és hozzátartozókat, hogy még időben elbúcsúzhassanak a haldoklótól.

Figyelembe véve, hogy az élete utolsó szakaszába érőknek sokkal fárasztóbb egy-egy ilyen beszélgetés, mint az egészséges embereknek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.