CímlapsztorikÉrdekes világ

A közösségi média rabságában: virtuális kalodába zárt emberiség

Üzenőfalak, lájkok és mémek fogságában… avagy hogyan épített a társadalom köré egy olyan cellát Zuckerberg és társai, ahová az emberek önként vonulnak be…

Elveszi az emberek lelkét ez a kütyükkel teli, lelketlen világ, nem vesszük észre, hogy megvezetnek, és hogy már nincs valóság, csak az az illúzió a valóságról, amit láttatni akarnak!

A szabadság “fogságában”

A mai modern társadalom nagy része egy virtuálisan teremtett világ rabja. Olyan ez kicsit, mint a Faust… valójában az emberek lepaktáltak a legnagyobb ördöggel a világon, mely ösztöneikre, vágyaikra hat és ezeken keresztül irányítja őket.

Hirdetés

A közösségi média minden korosztály számára lehetőséget ad, hogy elkerüljék a valóságot és megteremtsék a maguk tökéletes világát.

Ezt a tökéletes világot aztán emberek százai, ezrei vagy akár milliói is követhetik majd.

A felhasználók régóta pörgetik a Facebook, Instagram és más közösségi média felületeket, ahol úgy tekintenek a tartalmakra, mintha a valóságot ábrázolnák.

Látják a social media “szupersztárokat”, akiket több ezren követnek, és ők is elkezdenek arra törekedni, hogy olyanok legyenek, vagy legalább hasonlítsanak rájuk. Beleesnek az “Insta Lie” jelenség elferdített valóságába.

Mondhatni megszülettek a modenrkori világunk bálványai: épp azok, melyekre a Biblia is felhívta a figyelmet.

Ezek virtuális bálványok, akiket mindenki istenként tisztel, holott valójában egész létük alapvető hazugságokon alapul…

Instant hazugságok világa

Az “Insta Lie” az a jelenség, amikor a valóságot hamisan ábrázolják a közösségi médiában.

Az emberek hajlamosak hazugságokat, szerkesztett vizuális tartalmakat megjeleníteni ezeken a felületeiken csupán azért, hogy minél többen kedveljék és kövessék őket.

Azonban a feltöltött fényképek a valóság, a szépség, az igazi boldogság pontatlan ábrázolása.

Hirdetés

Ez pedig egy frusztrált társadalmat teremt.

Zuckerberg virtuális “gettója”

Sokak szerint a legnagyobb közösségi oldal már rég elvesztette eredeti funkcióját, és mára egy olyan virtuális gettóvá vált, melyek igazgatója a mindenható Zuckerberg.

Az emberek lelkét és vágyait, az egész életüket száműzik ide, hogy aztán egy álvalóságban, egy illúzióban “altassanak” mindenkit.

A pszichiáterek is ki vannak akadva a virtuális kalodára

Maga Dr. Csernus Imre a magyar szakemberek közül is több ízben támadta a közösségi médiát, ugyanis szerinte teljesen kifordítva önmagukból az embereket.

“Azért álszent világ, mert ezek a projekciók, mint az egó “simogatása”, minthogy itt voltam, ott voltam, amott voltam, hogy milyen fontos vagyok, hogy megtörtént velem ez-az-amaz…”

Az emberek nagy része alapvető és nagyon durva önbizalomhiányban szenved, mert a virtuális illúziók és a média, a fogyasztói társadalom el a akarja hitetni velünk, hogy nincs beleszólásunk a nagy dolgok folyamatába. Hogy kicsik vagyunk.

A közösségi média, az, hogy valaki állandóan kiteszi a bejegyzéseket, hogy hol volt, mit csinált, tehát ennek a jele lehet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!