CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

A madagaszkári pokol az egész világot fenyegeti – kongatják a vészharangot a tudósok

Tömeges nyomor, éhezés és igazi földi pokol jöhet éveken belül – figyelmeztetnek.

“Itt az ideje riadóztatni mindenkit!”

Madagaszkáron példátlan táplálékhiány pusztít: ez az első éhínség a világon, amelynek hátterében csakis az ember okozta globális felmelegedés áll.

Hirdetés

A klimatikus átalakulás hatásait már mi is érezzük…

Egyesek szerint egyelőre nem történne meg hasonló egy fejlettebb országban, de mindössze évekre, legfeljebb egy évtizedre vagyunk attól, hogy hasonló borzalmak világszerte megtörténjenek.

Sokan már hónapok óta sáskákat, kaktuszgyümölcsöket és -leveleket, illetve hagyományosan a szarvasmarhák takarmányozására használt növényeket kénytelenek enni.

Ez a klímaváltozás valódi arca.

Ez a leírás nem egy hollywoodi katasztrófafilm kezdete, hanem a kőkemény valóság: 2021-re Madagaszkár déli területein súlyos élelmiszerhiány alakult ki.

És ez még csak a kezdet.

Nagy a valószínűsége, hogy Európára, Amerikára is ez a sors vár, de persze nem azonnal: az ökoszisztéma, az időjárás egy lassú széthullásnak vagyunk szemtanúi.

Ennek a folyamatnak az lesz a vége, hogy az emberi mezőgazdaság ellehetetlenül, globális víz és élelmiszerhiány fog kialakulni.

A jövő háborúit pedig a vízért és az ételért fogják majd vívni a nemzetek.

Hirdetés

A jelenség a közeljövőben inkább a fejlődő országokban okoz majd gondot, a globalizált világban viszont a lokális katasztrófák a távoli térségeket is érintő láncreakciót indíthatnak be.

Az éhínség erőforrásokért folytatott küzdelemhez, konfliktusokhoz, a fejlett államokra zúduló menekültekhez vezethet, ami jól jelzi:

Az éghajlati átalakulás az egész emberiség közös ellensége.

Vagyis idővel akár egy példátlan éhínség is végig söpörhet majd a bolygó, mert minden probléma egymásra rakódik…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.