CímlapsztorikÉrdekes világ

A Magyar Orvosi Kamara kötelezővé tenné az oltást? Szerintük “belefér a kötelezővé tétel”

Mit gondoltok?

Eldönthetik bárki helyett, hogy beoltassa-e magát, vagy sem?

A Magyar Orvosi Kamara egyik embere rendkívül megosztó nyilatkozatot tett…

Hirdetés

“Abszolút belefér az, hogy kötelezővé tegyék az oltást”

Ezt már Nagy Marcell mondta, aki szerint lehet, hogy el lenne az egyetlen helyes út arra, hogy mindenkit beoltassanak, és elérjék a nyájimmunitást.

Mindezt úgy, hogy eközben a tudósok között is vita folyik arról, hogy a beoltottság nagy számban kivált-e egyáltalán bármiféle nyájimmunitást, és ha igen, annak milyen szerepe lesz a járvány leküzdésében.

Nagy Marcell a Magyar Orvosi Kamara titkára.

Tehát nincs túlságosan nagy beleszólása abba, hogy az oltás kötelező legyen-e vagy sem.

Azonban amit mondott, az sokakban megrökönyödést váltott ki, többségben még olyanokban is, akik egyébként beoltatnák magukat.

A gond nem is az oltástól tartók és az oltás pártiak vitájában van, hanem arról folyik a társadalomban is óriási vita, hogy lehet-e valakit oltásra kötelezni egy olyan betegség ellen, ami bár veszélyesebb mint az influenza, feltehetően nem fog eltűnni soha, tehát velünk marad.

Szlávik János szerint csak indokolt és olyan esetben lehetne kötelezni az embereket az “oltakozásra”, ha a koronavírus nem maradna velünk és eltűnne a Földről a jövőben, ez azonban aligha fog megtörténni.

Jelenleg a legvalószínűbb az, hogy a koronavírus idővel megszelídül és endémiává alakul, belesimul az influenza szezonba…

Hirdetés

A legtöbben egyébként azt preferálnák – bár még ez ügyben is rengeteg a vita – hogy többlet jogot kapjanak a beoltottak, de ne legyen kötelező maga az oltás.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.